![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem :
Użytkuję KRASNAL'a i chciałbym stworzyć baze danych. Jako takie tabele stworzyłem ( dane, uzytkownicy, ksiazki ) wklepując w pole zapytań dany kod :
chciałem dać połączenie między tabelą uzytkownicy a tabela dane i wyskakuje mi błąd : CODE MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'table uzytkownicy ( ID int(5) constraint user_PK primary key, uzytkownik var' at line 1 Wiecie jak rozwiązać dany problem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
utwórz najpierw bazę danych, dopiero w niej utwórz tabelę kodem
a klucze obce pododawaj po utworzeniu drugiej tabeli(z twojego kodu wynika, że tabela ma się nazywać 'dane'). Klucz obcy wymaga istnienia tabeli z kluczem podstawowym, do którego będzie się odwoływał. A tak w ogóle nie męcz się tylko użyj phpMyAdmina, nawet jeśli się uczysz możesz próbować "ręcznie" wpisywać zapytania, a w razie problemów zrób to programem i podejrzyj treść zapytania, które wypluł skrypt. chyba szybszy sposób nauki pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bazę danych mam właśnie utworzoną w phpmyadmin
tabele też mam potworzone tylko muszę złączyć dwie tabele : dane - użytkownicy a wyskakuje błąd opisany w wątku : http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33518to tylko ja nie mam opcji import żadnej tylko sam export... :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:08 |