![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Próbowałem już wszystkie, na zmianę utf-8 i iso 2, tylko windows-1250 pokazuje mi polskie znaki, ale nie wszystkie. Używam xampp 1.7.3, w http-languages.conf dodałem AddDefaultCharset UTF-8 Cały kod html jest zagnieżdżony w plikach php, w meta też jest utf-8. Fragment pliku template.php Program, który używam też jest ustawiony na utf-8. Tymczasem dalej mam znaki zapytania, co jeszcze może być przyczyną występowania pytajników? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witaj ja ustawiłem tak pliki kodowanie utf-8 baza uft-8 unicode i podczas łączenia w z baza wykonałem zapytanie.
('SET NAMES utf8'); i problem zniknął |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal ten plik template.php w notepad++ i sprawdź jakie masz kodowanie pliku. Jak masz kodowanie pliku ustawione na niż UTF-8 to przekonwertuj na UFT-8 bez Boom.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:25 |