![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod w ajax który podaje mi liczbe słownie sprawdzałem kilka wariantów.
1 kod php do którego zwraca sie ajax - kodowanie UTF-8 strona na ktorej wyswietla liczbe - kodowanie UTF-8 Działa super ale kod php zapisuje liczbe do bazy a w bazie pojawiają sie już krzaczki, w innym pliku gdzie odczytuje z bazy też są krzaczki.(windows 1250) 2 kod php do ktorego zwraca sie ajax - kodowanie Windows 1250 strona na której wyświetla liczbę - kodowanie UTF-8 Wyświetla krzaczki do bazy zapisują sie krzaczki, ale w innym pliku gdzie odczytuje z bazy jest git.(windows 1250) 3. kod php do ktorego zwraca sie ajax - kodowanie Windows 1250 strona na której wyświetla liczbę - kodowanie Windows 1250 Wyświetla krzaczki do bazy zapisują sie eleganckie literki, w innym pliku gdzie odczytuje z bazy jest git.(windows 1250) 4. kod php do ktorego zwraca sie ajax - kodowanie UTF-8 strona na której wyświetla liczbę - kodowanie Windows 1250 Wyswietla super ale kod php zapisuje liczbe do bazy a w bazie pojawiają sie już krzaczki, w innym pliku gdzie odczytuje z bazy też są krzaczki.(windows 1250) 5. kod php do ktorego zwraca sie ajax - kodowanie UTF-8 strona na której wyświetla liczbę - kodowanie Windows 1250 Wyswietla super ale kod php zapisuje liczbe do bazy a w bazie pojawiają sie już krzaczki, w kazdym razie w innym pliku także wyświetla superi.(windows UTF-8) Wydawało by się, punkt 5 rozwiązuje mój problem, otóż nie, dlatego, że mam jeszcze inne wpisy w tej bazie i one w tym innym pliku wyświetlaja sie już z krzaczkami chyba wlasnie dlatego ze kodowanie jest UFT-8. Proszę o pomoc Dodam że nie zmieniałem jeszcze nic w bazie bo nawet nie wiem jak sie za to zabrać. Pozdrawiam Ten post edytował neo1986kk 10.02.2010, 11:16:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:08 |