![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Skąd: WROCŁAW Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam pomysł na grę , ale brak mi doświadczenia chciałbym zrobić grę typu http://bitwa-na-sniezki.pl/ , ale nie taką samą z moją grafiką itp. Czego oczekuję?: - Polecenia mi silnika na , którym mógłbym postawić taką grę + instalacje go. - Kursy potrzebne do zrobienia tej gry , ale dokładne. Z góry dziękuje. Bango |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy PHP, 1 funkcja z użyciem $_GET, baza danych lub plik gdzie zapiszesz dane.
-------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Skąd: WROCŁAW Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś opisać dokładnie tą funkcje na czym ona polega ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Zasady zabawy Aby rzucać śnieżkami wygeneruj swój link i roześlij znajomym. Za każdy kliknięty link dostaniesz jeden punkt! Uwaga: nie dostaniesz punktu, jeżeli osoba w którą rzuciłeś już wcześniej była trafiona śnieżką twoja.www.pl/?nick=Edek 1. Pobierasz nick gracza: $nick=$_GET[nick]; 2. Znajdujesz go w bazie (baza graczy: id_gracza, nick_gracza, punkty_gracza), polecam kurs MySQL 3. Teraz pobierasz dane gracza o nicku $nick, dodajesz mu punkt i wyświetlasz to. Nic prostszego, bardzo dobry przykład do nauki PHP ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki łap pomógł , a mam prośbę mógłbyś mi podać swoje gadu lub napisać do mnie jakbym miał problem?
Moje GG: 8608371 Ten post edytował Bango 4.02.2010, 20:27:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2010 Skąd: Górzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
O.o dzięki łap pomógł.
@Edit Witam! Zrobiłem już kod bazy danych mógłby ktoś go sprawdzić? Kod ma dodawać Nick i Punkty do rankingu. http://wklej.to/av86 ~ReFrEsH~ Sprawdzi mi ktoś tą bazę danych?! Kod Zrobiłem już kod bazy danych mógłby ktoś go sprawdzić? Kod ma dodawać Nick i Punkty do rankingu.
http://wklej.to/av86 Ten post edytował Bango 9.02.2010, 08:53:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod nie wygląda na Twój - to tak na początek.
Po co Ci "lata" w bazie? Czemu ma służyć to pole? Poza tym, wrzuć to w tagi php na forum bo tam się źle czyta. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
@Fifi
lata to jest stare , już to usunąłem z tego kodu. Kod robiłem na podstawie poradnika mysql ![]() @topic Co mam robić dalej jak mam już bazę? ;]
ReFrEsH ! ReFrEsH! Ten post edytował Bango 9.02.2010, 11:10:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Refresh
Zaje..ta gra :/ Skoro masz już podłączenie do bazy, generujesz id z bitwy w linku np mojastrona.pl?bitwa=10 kolo widzi ze dostał w ryło śnieżka i po sprawie. Refresh Tzn jak ktoś wchodzi po id 10 z urla to wiadomo że aktualizuje dane The end -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:54 |