![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam do zrobienia w Sybase baze danych "gabinet lekarski- rejestracja".
Mam takie pytanie: tworze tabele; pacjenci, lekarze, data wizyty I nie wiem jakie maja byc kwerendy. Jakie zapytania itd. Malo tego pozniej trzeba zrobic interfejs graficzny w visual c#;/ Nie prosze o gotowca, tylko o naprowadzenie co do sql'owskiej bazy co i jak. Byłbym ogromnie wdzieczny Jakie maja byc relacje; co maja zawierac tabele... Heh prooosze o pomoc. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat I nie wiem jakie maja byc kwerendy. Jakie zapytania itd. Ale kwerendy do czego? Tworzące tabele, czy zajmujące się pobieraniem/aktualizacją danych? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o zakładke wievs tam się wpisuje te kwerendy które w przypadku mojej bazy wyświetla np wszyscy pacjenci z danego miasta albo pacjenci leczący się u tego i tego lekarza. Jakie w ogóle trzeba stworzyć relacje?samemu się wymyśla czy jak?za pomoc z góry dziękuję
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Zazwyczaj zaczyna się od projektu, który te tabele i relacje między nimi opisuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:27 |