![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Pobieram dane z 2 tabel, z pierwszej pobieram nazwę oraz link, z 2 pobieram poprzez GROUP_CONCAT również nazwy i kolejne pole pobiera zgrupowane linki Mój problem jest następujący, jak ograniczyć by np. GROUP_CONCAT pobierał tylko powiedzmy 3 linki ![]() mam coś takiego
Tyle że nie ogranicza wyświetlania podkategorie i podkategorie_link Chce pobierać do 4 podkategorii tylko włącznie z sortowaniem tak jak przedstawiłem, by wyświetliło mi wszystkie kategorie lecz podkategorie(podkategorie_link) tylko 3, ponieważ tylko tyle będę ich wyświetlał. Jak takie coś dokonać ![]() Dziękuję serdecznie za wszelkie sugestie i pomoc. Ten post edytował jarekhunter 26.01.2010, 18:44:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy w mysql też jest taka klauzula ale jeśli chodzi o ms sql to służy do tego klauzula top
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tylko że TOP w MS a w MYSQL to jest LIMIT, jeśli zastosuję limit na końcu wyświetli mi 3 wiersze a mi zależy na tym by obcinać podkategorie, w GROUP_CONCAT nie dodam LIMIT tak samo do JOIN chyba że się mylę to proszę poprawcie mnie..
Ten post edytował jarekhunter 26.01.2010, 18:50:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 04:31 |