![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Potrzebuję funkcji, która będzie w podanej zmiennej zamykała otwarte, lecz nie zamknięte tagi HTML. Udało mi się coś takiego zrobić, lecz moja funkcja po prostu na końcu zmiennej dodaje brakujące zamknięcia, co zazwyczaj jest niezgodne z W3C (a musi być). Funkcja powinna zamykać dany tag przed pojawieniem się następnego tagu, np. gdy do funkcji wprowadzimy kod:
Kod <B>Witam! Zapraszam na moją stronę o <U>grach, jest ona <I>najlepsza!</I> To funkcja powinna zwrócić: Kod <B>Witam! Zapraszam na moją stronę o </B><U>grach, jest ona </U><I>najlepsza!</I> Liczy się, aby było to zgodne z W3C. Prezentuję poniżej kod mojej funkcji i mam nadzieję, że komuś z Was przyjdzie do głowy jak naprawić ten problem.
Pozdrawiam, ladovnik PS To "echo '<b>Status tagu..." itp. jest tylko do testów i wykrywania błędów. Ten post edytował ladovnik 29.12.2009, 18:13:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety, tamta funkcja robi to samo co moja - dodaje tagi zamykające na samym końcu ciągu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wysiliłbyś się chociaż przejrzeć całą tamtą stronę, a nie tylko to, co Ci palcem pokażą...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Owszem, sprawdziłem. Poza tą funkcją, którą wskazałeś, żadna inna nie zamyka tagów (wszystkie potencjalne testowałem). Możliwe jednak, że coś przeoczyłem, dlatego jeśli znalazłeś tam jakaś funkcję poprawnie działającą to z łaski swojej podpowiedz mi która to
![]() Ten post edytował ladovnik 29.12.2009, 20:31:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:57 |