![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako że sam dopiero zaczynam przygodę z Symfony problem, który przedstawię pewnie będzie błachy. Otóż. Gdy próbuję użyć w akcji Index url_for:
link przekierowywuje mnie do Show, tyle że pobiera zawsze pierwszy wpis z bazy danych. Używając $ksiazka->getTytul() zwraca on mi pierwszy element z bazy. W adresie URL znów jest poprawny tytuł do jakiego chciałem linkować. Podam część źródła (myślę) potrzebnych plików do zlokalizowania błędu. routing.yml:
KatalogKsiazki.class.php:
action.class.php:
Proszę o pomoc ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 5 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, bo piszę z głowy, więc racji mieć nie muszę. Ale czy jeśli w link_to lub url_for odwołujemy się do własnej zdefiniowanej ścieżki, to nie powinno być, zamiast standardowego 'module_name/action_name', użyte
? edit: pogrubienie słabo wyszło, chodzi o @ przed nazwą ścieżki Ten post edytował dantes 9.12.2009, 20:37:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, bo piszę z głowy, więc racji mieć nie muszę. Ale czy jeśli w link_to lub url_for odwołujemy się do własnej zdefiniowanej ścieżki, to nie powinno być, zamiast standardowego 'module_name/action_name', użyte ? edit: pogrubienie słabo wyszło, chodzi o @ przed nazwą ścieżki dantes - dzięki za odpowiedź. Lecz to nie to. Chciałem dodać że w ShowSuccess.php gdy pobieram obiekt $ksiazka->getjakas_skolumna_z_bd to zwraca mi zawsze pierwszy rekord z bazy o id 1. Mimo iż URL jest poprawny (z poprawną wartością Tytuł). Bardzo proszę o pomoc i dziękuję za |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak powinno dzialac Ten post edytował bikerszymek 9.12.2009, 21:17:48 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo ! : ) Działa. Widocznie źle to zrozumiałem. Jako początkujący mam małe pytanie, czy możesz powiedzieć dlaczego potrzebuje id? Sam myślałem, że w ten sposób po prostu pobierze z bazy poprzez nazwę. Jeszcze raz dziękuję.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sam nie jestem mega doświadczony jeśli chodzi o symfony (raptem pół roku) ale ja to widzę tak, że jesli chcesz coś wyciągnąć z bazy najlepiej zrobić to po unikalnym kluczu, tytuł np może się powtarzać a id będzie unikalne w obrębie tabeli. Tak wiec ja zawsze dodaje /:id do reguły - zawsze działa tak jak powinno.
Pzdr Ten post edytował bikerszymek 9.12.2009, 21:39:33 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Ci jeszcze raz !
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją drogą: widzę, że masz jakieś Katalog::slugify() - Doctrine ma domyślnie udostępniony: Sluggable Behaviour
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:44 |