![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam na stronie index.php taki kod:
I chcę zrobić tak, żeby po wybraniu, np. "Liczba postów" dopisywało się do inputa "&t=posty". Czyli, żeby input wyglądał tak:
Jak to zrobić bez przeładowania strony? Ten post edytował red9skull 23.11.2009, 17:31:16 -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie działa na 100%, pokaż jaki masz komunikat w konsoli i upewnij się, że wszystko skopiowałeś jak należy Ten post edytował darko 23.11.2009, 18:02:55 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa :/
-------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa sam sprawdzałem, bo też to pisałem tyle że pan darko mnie wyprzedził
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Na FireFoxie śmiga ale na Google Chrome nie :/
Ktoś wie czemu na wszystkich przeglądarkach działa a na Chrome nie? Ja się nie poddam, zrozumcie to mi jest na gwałt potrzebne a Google Chrome nie czyta tego przykładu ![]() -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ma konsolę błędów, która coś zwraca, pokaż błąd albo opisz co się (nie) dzieje, skąd mam wiedzieć, nie korzystam z chrome
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Tuż po '<script>' jest alert:
Unmatched </span> encountered. Ignoring tag. Poprawiłem to ale nadal nie działa. Konsola nic więcej nie wyświetla. -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak ?
Kod <html>
<head> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> <script> $(document).ready(function(){ var url = $("#tutaj").val(); $("#ubek").change(function (){ var val = ""; $("select[name=ubek] option:selected").each(function () { val += $(this).val(); }); $("#tutaj").val(url + val); }); }) </script> </head> <body> <select name="ubek" id="ubek"> <option value="&t=reputacja">Punkty reputacji</option> <option value="&t=posty">Liczba postów</option> <option value="&t=znajomi">Liczba znajomych</option> </select> <input type="text" id="tutaj" size="75" value="http://mazishare.co.cc/sygna.png?u=user" /> <div id="wynik"></div> </body> </html> Ten post edytował kefirek 23.11.2009, 19:39:16 |
|
|
![]()
|
|
Zamień <script> na <script type="text/javascript"> i pokaż całość kodu, który wykonujesz.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki @kefirek
![]() ![]() oczywiście dałem "pomógł" ;] Mam kolejny problem z tym ![]()
I chodzi o to, że do atrybutu 'src' muszę dopisać to co do inputa. Mało tego. Bez przeładowania strony ten obrazek musi się przeładować (bo to co dopisuję do niego, zmienia jego wygląd). Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Ten post edytował red9skull 24.11.2009, 12:36:08 -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
takie rzeczy to tylko w AJAX'ie... tylko tam możesz zrobić jakieś zmiany bez przeładowania strony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dobrze ale podasz jakiś pzykład? Ja nigdy z ajaxem nie miałem doczynienia.
-------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
szczerze to tak z palca Ci czegoś takiego nie napisze.
http://docs.jquery.com/Ajax jak chcesz to podpiąć do swojego w jQuery to polecam lekture. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A coś bardziej PL?
![]() -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:27 |