![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znajomy napisał mi jakiś czas temu pewien skrypt lecz nie działą on tak jak bym tego chciał. Niestety ze znajomym nie mam kontaktu od jakiegoś czasu, a na naprawie skryptu mi bardzo zależy. Problem jest w tym, że po 1 odliczanie na stronie czasem się pokazuje, a czasem nie. Drugim problemem jest to, że gdy na stronie jest więcej niż 1 odliczanie to cała strona strasznie zmula i nie da się nic robić...Bardzo proszę o pomoc.
Oto skrypt JS: Kod var Timer={ to:[], url:[], obj:[], add:function(){ for(i=0;i<b.length;i++){ this.to[this.to.length]=b[i][0]; this.url[this.url.length]=b[i][1]; this.obj[this.obj.length]=b[i][2] } }, start:function(){ for(i=0;i<this.to.length;i++){ now=new Date(); ile=this.to[i]*1000-now.getTime(); h=Math.floor(ile/(1000*60*60)); m=Math.floor(ile/(1000*60)-h*60); s=Math.floor(ile/1000-h*60*60-m*60); if(h*60*60+m*60+s==0){ window.location.href=this.url[i] } else{ document.getElementById(this.obj[i]).innerHTML=h+":"+((m<10)?("0"+m):(m))+":"+((s<10)?("0"+s):(s));t=setTimeout("Timer.start()",1000) } } } } Poprzez takie coś wywołuje go na stronie: Kod </P><P><script type='text/javascript'> function on() { Timer.add([['czas w sekundach', 'strona docelowa', 'nazwa']]); Timer.start(); } </script> <body onload='on()'> <div id="nazwa"></div> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:30 |