![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używając standardowego konta nie mam możliwości zmiany zawartości Program Files. Po prostu zapis zmienionego pliku nie udaje się. Jedynie wyłączenie UAC pozwala na swobodne edytowanie plików. Co zrobić?
Widzę dwie opcje. 1 Przenieść konfiguracje Apache, PHP i pliki stron do katalogu użytkownika. Jednak tego wolałbym uniknąć, wole mieć całość serwera w jednym miejscu. 2 Zupełne wyłączenie UAC. Ze względów bezpieczeństwa wolałbym tego również uniknąć. Dla mnie UAC to nowość, w XP nie było. Ale pewnie użytkownicy Visty już od dawna wiedzą jak to poustawiać. pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też tak mam
![]() Ale poradziłem sobie tak: po edycji pliku konfiguracyjnego zapisuję go w katalogu MojeDokumenty następnie z pomocą TotalCommandera kopiuje go do katalogu docelowego wybierając opcję UAC - JakoAdministrator... Może to upierdliwe, ale działa i przecież konfiguracji nie zmienia się zbyt często ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No upierdliwe nie ma co.
A powiedz mi jak w totalcomanderze ustawiasz otwieranie archiwów. Bo mi po instalacji nie otwiera archiwów jak katalogi tylko otwiera nowe okienko. PS Przekonałem się do Free Commandera - polecam, ma wszystko czego używałem w totalcomamnderze. Ten post edytował nowy_pehapowiec 10.11.2009, 15:21:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:29 |