![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam, mam problem z uplodem plikow z poziomu pzregladrki:
skrypt standardowy: Kod:
W phpinfo() patrzylem upload jest wlaczony Kod:
I dostaje taki blad: Kod:
linia 32 to: Kod: move_uploaded_file($plik_tmp, "pliki/$plik_nazwa"); Co jest nie tak, bardzo prosze o pomoc, na innym serwerze ten sam skrypt mi dziala... PS. chmod dla 'upload' jest 777 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zastanowiło Cię, że upload_tmp_dir jest bez wartości?
Kod upload_tmp_dir no value no value Utwórz katalog tmp w katalogu głównym konta/witryny, nadaj mu np 777 i zobacz wtedy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
vokiel dzieki za odpowiedz, niestety zrobilem jak kazales, nie pomoglo ;/
Na innym serwerze na ktorym to dziala jest podobnie 'upload_tmp_dir no value no value' Z czym jeszcze moge sprobowac ? Ten post edytował bulaga 7.11.2009, 12:48:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż, jak zrobiłeś.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
1. /var/tmp ma prawa 777
2. sprobowalem utworzyć na moim koncie w katalogu głównym i w PublicHTML katalog 'tmp' i dawałem prawa 777, tez nie pomogło... $_FILES['plik']['tmp_name'] zwraca mi: /var/tmp/phpit2CCE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Samo utworzenie katalogu nic nie da. Jeszcze trzeba zmienić to, o czym ~vokiel wspomniał.
Poza tym, masz funkcję is_writable, dowiesz się, czy na pewno. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix czyli co konkretnie mam zmienić bo nie za bardzo rozumiem, poza tym linuxowiec ze mnie marny...
Wyniki 'is_writable' test.txt The file is not writable //plik z dysku /var/tmp/phpgmIgy1The file is writable //tymczasowa nazwa |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzić tą funkcją, czy masz uprawnienia do zapisu pliku źródłowego/docelowego.
Po treści komunikatu, moim zdaniem najlepiej by było pogadać z administratorem serwera, gdyż podejrzewam, że system plików, na który przenosisz plik jest zamontowany tylko do odczytu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
erix to zastosowalem funkcje is_wirtable dla plików:
$plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; wyniki: $plik_tmp is writable $plik_nazwa is not writable Napisalem do administratora serwera mojego ale nie moge sie doeczkac na odp... czy nic wiecej nie jestem w stanie zrobic ? erix, dzięki za pomoc, tak jak przewidywałeś, na serwerze było ustawione Read-only, więc nic nie mogłem zrobić... dzięki i pozdrawiam P. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |