![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
narazie mam takei cos ale zdupczylem cos w kodzie i nie chce mis ie poprawiac tylu plikow.....:
http://www.cidernet.pl/~przemek/desire/w_n...nie/ramowka.php http://www.cidernet.pl/~przemek/desire/w_n...amowka_edit.php robia sie jakies cyferki grrr.... domyslam sie co to ale nie mam nerwow na poprawke... a kodow nie bede wklejal bo raczej nie ma sensu ![]() macie jakies pomysly? ramowka musi byc prosta dla najwiekszych lamek i na plikach txt.... niestety -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
życze miłego wrózenia wszystkim. ja się zaoże ze coś spieprzyłes
![]() ![]() ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no juz wiem co spiepszylem ale pojawil sie inny blad.... wlasnie poprawiem pozneij dam link do calosci
-------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
www.4u.desire.pl/~przemol/ramowka.rar
a tutaj online: www.4u.desire.pl/~przemol/test/ramowka.php www.4u.desire.pl/~przemol/test/ramowka_edit.php po prostu wszedzie zapisuje sie tylko godzina 00-01...... reszta nie dziala nie wiem czemu dzieki za pomoc -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze powiedziawszy to ja bym to zrobil na mysql ale nie wiem jaka bedzie najlepsza struktura tabeli zazucie propozycjami
![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
nie mam mysql na tym koncie... musza byc pliki niestety
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na plikach tekstowych troche ise robimale zamieszanie a mysql ladniej i lepiej to wyglada
![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
to jak... nikt nie pomoze :cry: :cry: :cry:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobie ci dziś ten skrypt ale wnocy, jak zdam ustną matme
![]() ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
to super
![]() ![]() ![]() tylko przypominam o plikach ![]() -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
oto kod skryptu. jeden plik jest odpowiedzialny za wszystko. jesli bedziesz chciał to mieć w osobnych plikach to juz chyba sam to sobie rozbijesz, a jak nie to zgłoś się
![]() $tab=file('a.txt');//wczytujemy zawartośc pliku a.txt w którym jest ramówka $n=count($tab); if ($n<24){ die ("Brak danych w pliku lub jest ich za mało!!!!"); } if (isset($_POST['i'])&&isset($_POST['j'])&&isset($_POST['tekst'])&&$_POST['co']=='popraw'){//jesli sa zmienne z formulararza i $coma wartośc popraw to tworzy nowy plik ramówki $plik=fopen('a.txt','w+');//otwiera plik do zapisu for($i=0;$i < $_POST['i']; $i++){/przepisuje tyle linie aż do lini w któej zaszła zmiana zmiana fputs($plik, $tab[$i]); } $ex=explode('||', $tab[$i]); //tworzy tablice z wartsciami $nowy=''; for($k=1;$k<=7;$k++) if ($_POST['j']==$k)$ex[$k]=$_POST['tekst'];//podstawia nową wartość w polu w którym zmieniliśmy fputs($plik, $ex[0]."||".$ex[1]."||".$ex[2]."||".$ex[3]."||".$ex[4]."||".$ex[5]."||".$ex[6]."||".$ex[7]);//całe wyrażenie fputs(....); powinno być w jednej lini, bo inaczej skrypt nie bedzie działał prawidłowo $i++; for($i;$i<$n; $i++){//zapisujemy pozostałe linie bez zmian fputs($plik, $tab[$i]); } fclose($plik); $tab=file('a.txt');//wczytuemy znowy zawartośc pliku do tablicy zeby później wyświetlić aktualna zawartość ![]() echo "dokonano zmian<br>"; } if ($_GET['co']=='edycja'){//jesli w adrescie otrzymalismy zmienna co o wartości edycja to tworzymy formularze dla kazdego pola. kazdy formluarzskłada sie ze zmiennej i okreslająej linie w pliku, j określającej w której kolumnie zasła zmiana oraz pole ze zmienna popraw oraz ple tekst zeby wprowadzić nowy tekst ![]() echo'<table border=1><tr><td>Godzina</td><td>Poniedziałek</td><td>Wtorek</td><td>Środa</td><td>Czwartek</td><td>Piątek</td><td>Sobota</td><td>Niedziela</td></tr>'; $i=0; while(isset($tab[$i])){ $ex=explode('||', $tab[$i]); echo "<tr><td>$ex[0]</td>"; for ($j=1;$j<=7;$j++)echo "<td><form method=post><input type=hidden name=co value=popraw><input type=hidden name=i value=$i><input type=hidden name=j value=$j><input type=text name=tekst value='$ex[$j]'><input type=submit value=ok></form></td>"; echo "</tr>"; $i++; } echo "</table>"; } //wyświetlanie ramówki if ($_GET['co']!='edycja'){ echo'<table border=1><tr><td>Godzina</td><td>Poniedziałek</td><td>Wtorek</td><td>Środa</td><td>Czwartek</td><td>Piątek</td><td>Sobota</td><td>Niedziela</td></tr>'; $i=0; while(isset($tab[$i])){ $ex=explode('||', $tab[$i]); for ($j=0;$j<=7;$j++) if ($ex[$j]=='') $ex[$j]=' ';//zeby nie było dziur w tabeli puste pola wypelnia jedna niełamiąca się spacją echo "<tr><td>$ex[0]</td><td>$ex[1]</td><td>$ex[2]</td><td>$ex[3]</td><td>$ex[4]</td><td>$ex[5]</td><td>$ex[6]</td><td>$ex[7]</td></tr>";//tworzy kolejne wiersze ramówki $i++; } echo "</table>"; } ?>[/php:1:9072014bf4] reklamacje mile widziane ![]() chyba uż 3 raz edytuje ![]() ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
arogancik to ode mnie reklamacje skoro sa mile wdziane powiedzmy jak zapisuje w formie 10-12czy to godzina 10-12||djpeterek
to powiedzmy edycja jest dobrze zrobiona no ale jest jeden blad jak mam kilka godzin zapisanych to potem nazwa dj mi sie normalnie edytuje a te godziny sie kasuja z pliku a zostaje 1 linijka ktora zawiera godzine a reszta nie zawiera godzin tylko same nazwy ![]() -------------------- Warsztat: Apache: 1.3.29 | MySQL: 3.23.58 | PHP: 4.3.4 | phpMyAdmin: 2.5.4 Narzędzia: Notatnik 0.1 - Photoshop 7.0 |
|
|
![]()
|
|
daj mi kod pliku wynikowego bo nie rozumiemi. jestem po nieprzepsanej nocy i słabo kumam
![]() --------------------- po edycji----------------- mi się jednak wydaje ze działa dobrze. on jest napisany w ten sposób ze w pliku muszisz mieć godzina||poniedzziałek||wtorek||sroda....||niedziela ponieżej sa linki do źródła, żeby nie było rpoblemó z łamaniem lini przez bbcode oraz do dwóch plików źródłowych żeby nie było wątpliwości jak co ma wygladać (link może czasem nie działać, ale to wina tego ze mam dynamiczne ip) http://arogancik.no-ip.org/index.php?co=edycja http://arogancik.no-ip.org/index2.php?co=edycja oba skrpty mają ten sam kod, tylko operują na dwóch róznych plikach http://arogancik.no-ip.org/a.txt http://arogancik.no-ip.org/b.txt a oto źródło skryptu http://arogancik.no-ip.org/index.txt mamandzieje ze niebedzie problemów. jeszcze jedna uwaga, jesli chcemy miec jakieś pole puste to tak czy siak w plik z danymi trzeba wstawić ||, ponieważ ilość pół oddzielonych tymi znaczkami zawsze muszi być 8 (godzina + 7 dni tyodnia) -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
arogancik z ciebie jest spoko koles wiec wielkie ThX za dobra robote
|
|
![]()
|
|
cała przyjemnośc po mojej stronie. można b to jeszcze ulepszyć
![]() a tak przy okazjik wiedziałęm ze ci się sypie z powodu łamania lini i dlatego dałem linki do zródeł w formacie txt ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
stary.......... jestes wielki bardzo dziekuje za te ramowke
![]() kurde..... jeden plik heh...... ale ja jestem glupi ![]() jeszcze raz wielkie dzieki -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
pisałem ze mam egzamin z matmy i podeszłem do tego matematycznie
![]() ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
dla tych ktorzy maja te ramowke to w 15 linii przed zakonczeniem nawiasu trza dopisac
Kod ."||"
i w pliku txt na koncu kazdej linii Kod ||
bo niedziela sie wysypywala ![]() -------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
niestety ta ramowka sie wysypuje jak dopisuje niedziele..... zobacz sam
![]() traca sie linijki i nie umiem do tego dojsc czemu UPDATE: dobra... ![]() trza dopisac n jeszcze na koncu czyli: Kod ."||n"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:31 |