![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
W projekcie, który właśnie realizuje natrafiłem na następujący problem: Chciałbym umożliwić użytkownikowi pobranie zdjęcia po naciśnięciu przycisku. Zależy mi na tym, żeby nie wyświetlać tego zdjęcia: Niestety zaimplementowany przeze mnie mechanizm nie działa. Chciałbym podac w zmiennej $name ścieżkę do pliku i załatwione, ale kiedy tak robię przy próbie otwarcia ściągniętego zdjęcia ukazuje się napis 'Podgląd niedostępny'. Z uwagi na fakt, że chodzi o ściąganie zdjęć, które ważą ok 4MB - może chodzi o jakieś ustawienia serwera... Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Z uwagi na fakt, że chodzi o ściąganie zdjęć, które ważą ok 4MB A probowales to zrobic na jakimś mniejszym zdjęciu, np 300KB? też nie działało?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzilem - nie działa! Więc powód musi być inny - chyba raczej w kodzie..
![]() Jak rozumiem ścieżka w zmiennej $name powinna być wzglądna.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i nie mozna bylo tak od razu? Musiałeś wyjśc ze zgadywaniem problemu? Popraw tytuł bo ma sie nijak teraz do problemu.
http://pl.php.net/manual/pl/function.header.php i tam masz taki kod:
Porównaj to sobie z tym co ty masz a moze znajdziesz rożnice ![]() Cytat Jak rozumiem ścieżka w zmiennej $name powinna być wzglądna.. zacznijmy od tego ze filename nie oznacza sciezki do pliku a nazwe pliku. Wszystko masz w kodzie co podalem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście był błąd, ale niestety jego usunięcie nie rozwiązuje problemu. Po zapisaniu zdjęcia na dysku nadal mamy 'podgląd niedostępny', choć podaje chyba dobrą ścieżkę do pliku, bo np. prawidłowo szacuje jego rozmiar.
Mój kod: W zmiennej $path znajduje sie oczywiście ścieżka do pliku .jpeg no i z przodu ma $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] Jakieś pomysły? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:47 |