![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taki problem a mianowicie mam sobie bazę w niej stworzona funkcję zwracającą dane o niej na podstawie tej funkcji sprawdzam czy aktualizacja jest przeznaczona dla tej bazy i teraz czy jest możliwość aby po sprawdzeniu wyjść z wykonywanego skryptu sql skrypt będzie odpalany albo z phpMyAdmin-a albo z linii poleceń ogólnie chodzi mi o cos takiego
da się coś takiego w mysql-u osiągnąć ![]() -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli baza nie istnieje dostaniesz błąd: Kod Error Code : 1049
Unknown database 'nazwa_bazy' -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ok ale baza zawsze bedzie istnieć
chodzi mi o coś co pozwoli w skrypcie zatrzymać jego dalsze wykonywanie ogólnie przerwanie wykonywania skryptu aql po wykryciu niezgodności [sql] DROP PROCEDURE IF EXISTS `checkUpdate`; delimiter /%2 no ok ale baza zawsze bedzie istnieć chodzi mi o coś co pozwoli w skrypcie zatrzymać jego dalsze wykonywanie ogólnie przerwanie wykonywania skryptu aql po wykryciu niezgodności [sql] DROP PROCEDURE IF EXISTS `checkUpdate`; delimiter /%2 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może odwrotnie warunek:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no ok ale baza zawsze bedzie istnieć
chodzi mi o coś co pozwoli w skrypcie zatrzymać jego dalsze wykonywanie ogólnie przerwanie wykonywania skryptu aql po wykryciu niezgodności
i wykozystanie
wywołanie Kod mysql> source c:/sql.sql; Database changed Query OK, 1 row affected (0.00 sec) Query OK, 1 row affected (0.00 sec) Query OK, 1 row affected (0.00 sec) ERROR 1146 (42S02): Table baza_dev_test.total' doesn't exist //ok tu się wywala bo tak ma byc :) Query OK, 1 row affected (0.00 sec) //ale juz tego nie chcę aby wykonywał da się cos takiego osiągnąć?? i jeśli tak to już prawie jestem w domu Ten post edytował krzyszbi 12.10.2009, 19:03:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:56 |