![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki kod:
[php:1:613f178422]<?php $where = ' WHERE e_mail!='' '; mysql_query("INSERT INTO ".$prefix."archiwum SET data=NOW(), tytul=$_POST[tytul], tresc=$_POST[tresc], papeteria=$sql[id], send_to=$user_id, where=$where") ?>[/php:1:613f178422] Ale wywala mi taki błąd: Kod You have an error in your SQL syntax near ' where=WHERE e_mail!=''' at line 1 O co chodzi? Bo nie mam pojęcia! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2002 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'!=' -> '<>'
-------------------- Inni dążą do doskonałości, ja nie muszę ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdaje się, że 'where' traktuje jako część składni (słowo kluczowe) SQL.
-------------------- Jak stworzyć szybko działającą aplikację wolną od błędów?
Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie... :D Oprogramowanie jest jak katedra - budujesz, budujesz, budujesz, a potem... modlisz się! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiadomo po co tworzysz zmienna $where :]
[php:1:ba49a1f31a]<?php mysql_query("INSERT INTO ". $prefix ."archiwum SET data=NOW(), tytul=". $_POST['tytul'] .", tresc=". $_POST['tresc'] .", papeteria=". $sql['id'] .", send_to=". $user_id ." WHERE e_mail != ''") ?> [/php:1:ba49a1f31a] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:46 |