![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pobrałem Xdebugera i do pliku php.ini dodałem takie linijki: Cytat ;konfiguracja xdebug zend_extension=D:\xdebug\php_xdebug.dll xdebug.profiler_enable = 1 xdebug.profiler_output_dir = "D:\xdebug" xdebug.trace_output_dir = "D:\xdebug" Niestety w folderze d:/xdebug nie ma żadnych plików php_xdebug.dll ![]() Czemu? Ten post edytował sweter 12.09.2009, 13:22:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A ściągnałeś go...? Sory, ale nie rozumiem pytania.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ściągnąłem go, i zrobiłem tak jak jest napisane tutaj: http://onlyme.pl/article/get/13/, jednak w moim katalogu wynikowym D:\xdebug nie pojawiają się żadne pliki w moich stronach, itp. (oczywiście uruchamiam je w przeglądarce)
Moim problemem jest to, że kompletnie nic się nie dzieje, tak jakby xdebug wcale nie został zainstalowany ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
U mnie tak działa. Z tego co pamiętam, to pod Windows trzeba ładować zend_extension dla Thread Safe (patrz: sufiks _ts). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No i nic
![]() Zmieniłem wszystkie ścieżki i zamiast 'zend_extension_ts' wpisałem 'zend_extension' Mimo to w folderze wyjściowym nie pojawiają się żadne pliki ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w phpinfo masz wpis o XDebugu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 27 Dołączył: 24.08.2007 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź logi Apache'a czy przypadkiem nie ma jakiś błędów przy ładowaniu xdebug.
Edit. Niestety w folderze d:/xdebug nie ma żadnych plików php_xdebug.dll Być może to trochę trywialna uwaga - ale ten plik php_xdebug.dll się tam "nie wyczaruje" sam. To Ty musisz go tam umieścić po wcześniejszym ściągnięciu, a jedyne co się tam będzie automatycznie tworzyło - to raporty. Z resztą wszystko dokładnie pisze na stronie, którą podałeś. Ten post edytował Suh 13.09.2009, 11:07:07 -------------------- Pomogłem ? Odwdzięcz się, kliknij POMÓGŁ.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja instaluję zawsze według tego posta i mi chodzi:
joomla and xdebug instalation tu jest szczegółowo krok po kroku pod eclipsa... nie wiem z czym będziesz xdebuga używał...ale polecam z eclipsem Pozdrawiam Darek -------------------- galeria artystów piekloniebo.pl - kolczyki, klipsy, bransoletki, prezenty
zapraszam Darek Dawicki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eclipse nie jest tutaj do niczego potrzebne, co najwyżej KCacheGrind jeżeli chce analizować logi XDebuga, choć można też generować tekstowe logi za pomocą xdebug_start_trace
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 22:56 |