![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik css z gigantyczna iloscia klas i id. Oraz klilkanascie plikow php gdzie te klasy i id sa uzuwane. Rzecz w tym iz nie wszystkie klasy zdefiniowane w css sa uzuwane w plikach php i odwrotnie - w php jest pelno klas ktore nie sa zdefiniowane w css.
Nie chce mi sie wyszukiwac po kolei kazdej klasy z css i szukac czy jest uzywana w php, jak i na odwrot - potem kazdej klasy z php patrzec czy jest zdefiniowana w css. Wiec stwierdzilem ze napisze sobie skrypcik ktory zrobi to za mnie. Mianowice pomysl jest tego typu. Np. pliki index.php , files.php itp. Skopuje cala ich zawartosc i wrzuce do zmiennych. Nastepnie przeszukam te zmienne czy sa w nich stringi "class=jakas_klasa" a nastepnie caly css wrzuce do innej zmiennej i porownam czy kazdej class="jakas_klasa" odpowiada .jakas_klasa z css. Tylko jak to zrobic? Funkcja musialaby wyszukiwac w pliku css kazdy string zaczynajacy sie od . i trwajacy az do { a nastepnie porownywac go z kazdym stringiem z plikow php zaczynajacych sie od class=" i konczacych sie na " i nastepnie zwracac true jesli znalazla chociaz jeden i false jesli ani jednego. Jakies pomysly? Ten post edytował sadistic_son 12.09.2009, 10:20:36 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. w plikach php preg_match_allem wyszukujesz wszystkie 'class="klasa"'... masz tablicę z klasami występującymi w pliku php...
2. w plku css tą samą funkcją wyszukujesz wszystkie klasy... masz tablicę z klasami z pliku css... 3. in_arrayem lub podobną szukasz elementów pierwszej tablicy występującej w drugiej... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://www.phpclasses.org/browse/package/5367.html
http://www.phpclasses.org/browse/package/1289.html -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:08 |