![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przedstawie krótki opis problemu: W krasnalu stworzyłem bazę danych moja1 a w niej tabelę twor(imie,nazwisko,wiek).Następnie stworzyłem formularz (form.php): <form action="dodaj.php" method="post"> imię:<br /> <input type="text" name="imie" value="" /><br /> nazwisko:<br /> <input type="text" name="nazwisko" value="" /><br /> wiek:<br /> <input type="text" name="wiek" value=""/><br /> <input type="submit" value="dodaj" /> </form> następnie plik dodający rekordy do bazy <?php $imie = $_post['imie']; $nazwisko = $_post['nazwisko']; $wiek = $_post['wiek']; $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('moja1', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); $ins = @mysql_query("INSERT INTO twor set imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', wiek='$wiek'"); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; ?> niestety skrypt dodaje tylko puste rekordy nieważne co podam w formularzu.Nie wiem jak to naprawić.
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) patrz gdzie piszesz. przenosze
2) popraw kod o bbcode 3) nie $_post a $_POST -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:21 |