![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam maly problem. Otoz czce zrobic raport czasu pracy na mojej stronce.
1. Podczas logowania w bazie danych zapisywany jest czas rozpoczecia pracy. 2. Zrobile sobie stronek na ktorej mam tabelke z osobami,ktore logują się na strone, dostaje nastepujace informacje: - login - data - godzina rozpoczecia pracy - godzina zakonczenia pracy - przepracowany czas 3. Podczas wylogowania zostaje zapsany czas zakonczenia pracy-jest to logiczne i wiarygodne, 4. PROBLEM powstaje podczas przeliczania przepracowanego czasu, gdyż podczas sprawdzania raportu automatycznie zostaje doday aktualny czas zalogowania i obliczenia nie sa wiarygodne 5. MOZLIWE ROZWIAZANIETo zapisanie obliczen w innym polu w bazie danych podczas wylogowania, lecz ja sprawdzic caly raport pracy wszyskich pracujacych osob? Probowalem przy pomocy Kod switch
i Kod case
jednak wyswietla mi tylko zera. 6.Oto fragmet kodu: --Login-- [php:1:31dcb4fbe1]<?php $update=mysql_query("update raport set data=curdate(),czas_od=curtime() where uname='".$UNAME."'"); ?>[/php:1:31dcb4fbe1] --raport-- [php:1:31dcb4fbe1]<?php include("connection.inc"); $sql = ("select * from raport where (id = ".$IDS.")"); $sql_result = mysql_query($sql,$connection); while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) { $id = $row["id"]; $data = $row["data"]; $uname = $row["uname"]; $czas_od = $row["czas_od"]; $czas_do = $row["czas_do"]; } $test=strtotime ("$czas_do"); $test1=strtotime ("$czas_od"); $test2=($test-$test1); $cz=gmdate("H:i:s", $test2); ?> <tr> <td>Nazwa użytkownika:</td> <td>Zalogowany:</td> <td>O godzinie:</td> <td>Wylogowany o:</td> <td>Ostatno pracowałeś:</td> </tr> <tr align="center"> <td>barth</td> <td><? switch ($id){ case 1; echo "$data"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id){ case 1; echo "$czas_od"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id){ case 1; echo "$czas_do"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id){ case 1; echo "$cz"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> </tr> <tr align="center"> <td>daniel</td> <td><? switch ($id) { case 2; echo "$data"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 2; echo "$czas_od"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 2; echo "$czas_do"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 2; echo "$cz"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> </tr> <tr align="center"> <td>Kylo</td> <td><? switch ($id) { case 3; echo "$data"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 3; echo "$czas_od"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 3; echo "$czas_do"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> <td><? switch ($id) { case 3; echo "$cz"; break; case 4; echo "$data"; break;} ?></td> </tr> </table> ?>[/php:1:31dcb4fbe1] --Logout-- [php:1:31dcb4fbe1]<?php $zapisz1=mysql_query("update raport set czas_do=curtime() where (id=".$IDS.")") ; ?>[/php:1:31dcb4fbe1] bardzo prosze o fachowa ocene skryptu, wskazanie bledo i pomoc (pkt. 4,5) Dziekuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:18 |