![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na pewno wielu z was stosuje jakiś opcode cache na produkcyjnych serwerach. Mi bardziej zależy na funkcjonalności data cache i chciałem skorzystać z APC ponieważ jest nieco szybsze niż memcache(d) oraz generuje ładne statystyki =)
Niestety o ile na serwerze testowym wszystko śmigało bez problemów przez ponad miesiąc to na produkcyjnym po zaledwie dwóch dniach całość się wykrzaczyła. Zgaduje, że któryś z procesów nie zwolnił semafora i wszystko się zakleszczyło przy próbie zapisu do cache - jedyny komunikat błędu w logach mówi o przekroczeniu limitu czasu wykonywania na instrukcji apc_store. Czy ktoś jeszcze miał taki lub inne problemy z APC? Znalazłem jakieś opisy watchdogów które resetują Apacha, ale myślałem, że takie rzeczy nie są już potrzebne skoro APC ma być częścią php6 ![]() Zgaduje, że ogólnie na problemy ze stabilnością php pomogła by zmiana trybu pracy apacha z preforked na fastcgi, ale wątpię by w tym konkretnym przypadku to coś zmieniło. A jakie są wasze doświadczenia? Ten post edytował ucho 20.07.2009, 09:21:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:44 |