![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, otóż nie mogę usunąć żadnych rekordów z poziomu PHP. CODE function usun_uzyt($nruz) { $lacz = lacz_bd(); $zapytanie = "DELETE FROM przedmiot_uzytkowy WHERE nr_inwent= '$nruz'"; $wynik = @mysql_query($zapytanie); if (!$wynik) { echo 'wtf1'; return false; } else return true; } funkcja łącząca z bazą danych działa, bo w innych skryptach modyfikuje, dodaje, wyświetla rekordy. Samo zapytanie wklepane do konsoli SQL w PHPMyAdmin (oczywiście z numerem zamist zmiennej) również działa, aha, no i zmienna $nruz również jest przekazywana. Co to może powodować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
daj mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual(); i powiedz czy coś wyskoczy.
Ew. zobacz uprawnienia usera którym łączysz się z db. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyskoczył nr 1064 (mysql_errno)
błąd: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '* FROM przedmiot_uzytkowy WHERE nr_inwent= '001647'' at line 1 uprawnienia są na full dobra, rozwiązałem problem! zamiast $wynik = @mysql_query($zapytanie); powinno być: $wynik = @$lacz->query($zapytanie); Ten post edytował gawellus 17.07.2009, 21:30:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:38 |