![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam strukturę katalogów..potrzebna do mechanizmu uploadu:
FileManager/ i chcę utworzyć podkatalogi do ktorych bede wrzucal pliki...
Ustawiam chmod 0755 lecz jak sprawdzam potem przez WinSCP katalogom jednak zostaja ustawione chmod'y 0700. Przy 0700 nie moge uzyskac dostepu do plikow / folderu. Apache wywala:
Jak wymusic porzadany przez mkdir() chmod 0755? Chmod dla folderu FileManager ustawilem rowniez na 755 i nic to nie skutkuje. Prosze o pomoc. Ten post edytował punnks 12.07.2009, 11:14:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wydaje mi się, że na serwerze ustawiona jest maska (mask) dla tworzonych katalogów, która w połaczeniu z przesyłaną przez Ciebie wynikowo daje 0700.
Spróbuj skopiować katalog bez podawania maski jako parametru f-cji mkdir() i sprawdź, jakie uprawnienia będzie miał wtedy utworzony katalog. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mkdir('content'); // i w WinSCP rowniez daje chmod 0700
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
To rzeczywiście dziwne, że serwer ustawia uprawnienia do r/w/x tylko dla root-a
![]() A sprawdź w ustawieniach WinSCP - może tam jest jakaś opcja "Domyślna maska dla kopiowanych katalogów" (strzelam, bo nie używam Windows, więc nie mam tych problemów) -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:34 |