![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich,
mam oto taki plik:
i bardzo czest zdaza mi sie ze w miejscu wykonywanie query dostaje 2 bledy: 2006 : MySQL server has gone away 2013 : Lost connection to MySQL server during query w wypadku wystapienia ktoregos z nich caly skrypt sie wysypuje a mi zalezy na tym aby przechwycic ten blad w miare nie zauwazalnie dla uzytkownika. konstrukcja zapytania nie ma tutaj znaczenie bo uzytkownik nie ma na nia wplywu - jest zawsze taka sama i jest prawidlowa dlatego postanowilem wprowadzic cos takiego:
po wystapieni bledu pojawia sie link w ktory klikajac odswierzamy strone a czy jest mozliwe odswierzenie strony po wystapieniu bledu bez klikniania? pozdrawiam Ten post edytował yalus 10.07.2009, 10:58:52 -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<meta http-equiv="refresh" content="0;url=" />
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Skąd: EU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bylo by zbyt piekne to co mowisz, ale
do momentu wystapienia bledu strona wyglada juz tak: blad powstaje tutaj i skrypt przestaje dzialac, dlatego dodalem do funkcji przechwycenia bledu dwa tagi zamykajace cala strone. To co Ty piszesz to sie dobrze sprawdza jak chcialbys odswierzyc strone juz w zalozeniu a ja chce tylko jak wystapi ten blad -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... same glupie i malo mądre rozwiazania mi przychodza do glowy....
cala strone pierw wczytac do zmiennej ;] zamiast echo dawac $strona .= ' '; i jak wystapi blad to wyswietlic refresha samego a jak nie wystapi to zmienna dac na wyjscie ;] i gitara ;] innym sposobem jest zrobienie flasha (haha) ktory po sekundzie bedzie sam otwieral url-a ;] oczywiscie zamieszczasz go zamiast klika ;] szkoda ze zaden sensowny pomysl mi nie przychodzi do glowy ;] no moze to jest rozwiazaniem: http://www.elated.com/articles/javascript-...nd-setinterval/ |
|
|
![]()
|
|
to ostatnie rowniez sprawdzalem,
ale mimo to dzieki -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
try ... catch przy PDO
header('location... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
header odpada bo wczesniej juz echo zostalo odpalone ;(
ale chyba mam rozwiazanie: zamiast linka ![]() -------------------- człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co z tego że zostało odpalone? http://pl.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:20 |