![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem dotyczący sprawdzania strony przez Validator. Mianowicie mam na niej pewne elementy JavaScript odpowiedzialne za dynamiczną podmiane obrazków po najechaniu myszą. Kiedy przepuszczam stronę przez Validator wykrywa mi błędy w kodzie, a dokładniej właśnie w tych elementach JS. JavaScriptu nie znam, wiec nie wiem, czy dałoby sie to jakoś ominąć zmieniając kod, więc dlatego pytam tutaj. A wiec czy kod jest błedny, a jeśli tak to na jaki należy go zmienic, czy to Validator zawsze wywala błędy przy kodzie JS? EDIT: Rozwiazanie problemu poniekad znalazłem tzn. wymyśliłem jak można to zrobić za pomocą CSS, ale nadal chciałbym poznać odpowiedź na moje pytanie. Ten post edytował Drav 7.07.2009, 23:58:28 -------------------- XHTML | CSS | PHP (Uczę się :D)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz jakieś zdarzenia w elementach to zamień je na eventlistener, powinno pomóc.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na forum mozilli ten temat był już roztrząsany, i było wytłumaczone, że validator nie jest w stanie domyślić się co miał na myśli programista, dlatego błędy w kodzie js są bardzo często
najlepiej skanuj stronę bez js, tzn. wycinaj go przed skanowaniem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat JavaScriptu nie znam, wiec nie wiem, czy dałoby sie to jakoś ominąć zmieniając kod, więc dlatego pytam tutaj. A wiec czy kod jest błedny, a jeśli tak to na jaki należy go zmienic, czy to Validator zawsze wywala błędy przy kodzie JS? Google: CDATA no i jak powiedzieli koledzy - on<zdarzenie>, to zło. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:24 |