![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zrobiłem sobie szablonik na Allegro. Testowałem go na Operze, starym IE, nowym oraz na Firefox'ie. Wszystko było dobrze. Marginesy były zachowywane, strona była na środku. Gdy wsytawiłem przedmiot (link - proszę tego nie odbierać za spam) w IE, strona nie została wyświetlana na środku (znaczy, opis) a marginesy nie były zachowane. Struktura szablonu Problem nr. 1
Strona, pod IE, nie wyświetla sie na środku. Margin auto nie działa, tak samo jak margin-left/right. Nie wiem zupełnie czemu. ![]() Problem nr.2
Cały div, wyświetla się za wysoko. Najeżdza na górne falbanki (div gora). Wcześniej było margin-top: -11em, aby pod operą i Firefoxem było ładnie. Ale pod IE margines nie był zachowywany. Potem zmieniłem na 0, ale to nic nie dało. Gdy dałem margin-top:2em; całość (pod IE) zjechała z góry i jest tam gdzie trzeba. Ale pod Operą i firefoxem zostaje brzydka dziura. Problem nr.3
IE tego nie akceptuje, tzn. tak jakby nie widzi. jakby tego styla nie było. Tez nie wiem jak to naprawić Proszę o pomoc! Ten post edytował thomson89 25.06.2009, 13:29:43 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Musisz zmajstrować reguły osobnie dla IE. On zawsze ma problemy z marginesami. [;
http://kurs.browsehappy.pl -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda tylko że w allegro się tak nie da
![]() -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Da się:
Kod wlasnosc: wartosc !important; wlasnosc: wartosc2 z czego tę drugą uwzględni tylko stary IE. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie da się. System Allegro wykrywa niezalecaną własność import i usuwa to słowo, zostawiając !tant.
EDIT: A dokładnie to: Cytat !usunietoant;
Ten post edytował thomson89 25.06.2009, 17:35:05 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Blah, bo nie pozwalają na przeciążanie własności CSS, żeby na ich elementy interfejsu nie dało się włazić, kiedyś o tym było.
Nie bawiłem się za bardzo CSS-ami w Allegro, ale możesz tam dodawać np: Kod * html #selektor {asasd:asdasd} czy tylko jako styl w znacznikach? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
przed opisem przedmiotu allegro dodaje
Kod <form style="position:relative;top:0;overflow:auto;margin:0;padding:0;"><fieldset id="user_field" style="overflow:auto;position:relative;top:0;border:none;margin:0;padding:0;text-align:left;"> i dodatkowo body zamienia na Kod #user_field i przed każdy selektor również dodaje Kod #user_field #strona { margin: auto; }
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No na przykład takie coś wybrałem.
Kod <style type="text/css"> /* \*/ #test-span { color:green; } /* */ </style> i to mi tylko dało że pod ie ten pasek nie wchodzi tam gdzie nie powinien, ale w operze dziura zostaje mimo margin: -11em; Ten post edytował thomson89 25.06.2009, 22:05:10 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Zakoduj to po ludzku tak, aby w Fx i Operze było jak trzeba, dopiero na końcu męcz się z IE...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:37 |