![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę takiego małego CMS'ika, a właściwie próbuję. Mianowicie do tej pory stworzyłem tabelę z trzema polami:
id, title, content. Zastanawiam sie jak wyswietlic $row['content'] wszedzie tam gdzie sie kliknie w link ? Może jakaś podpowiedź ?
Już sobie poradziłem poprzez:
Ten post edytował zientek18 14.06.2009, 08:36:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To:
Można zapisać jako:
Co do pytania, wyciągnij po prostu podstronę o danym id
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dzięki za pierwszą uwagę co do zapisu.
Ale nie bardzo rozumiem co napisałeś na temat wyciąganiu podstrony o podanym ID. Aktualnie posiadam taki kod, ale rozumiem, że można go zapisać jakoś inaczej - łatwiej ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spr tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spr tak:
Wszystko ok tylko z moim zapytaniem ![]() To:
Zmień na:
Bo w tamtym masz dziurę na sqli ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
spr tak:
Nic się niewyświetla, a czy mój kod w poprzednim poście jest nieprawidłowy ? |
|
|
![]()
|
|
Nic się niewyświetla, a czy mój kod w poprzednim poście jest nieprawidłowy ? Tak oba są niepoprawne... Tu masz działający:
Ten post edytował fifi209 14.06.2009, 10:14:41 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie będę zakładał nowego tematu bo nie ma sensu a miej więcej tego samego dotyczy.
Mam Taki kod Kod $id=$_GET['REKLAMA']; $zapytanie="SELECT * FROM `zakladki` ORDER BY `nazwa` LIKE 'id'"; $wykonaj=mysql_query($zapytanie); if($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $zakladka = $wiersz['tresc']; } echo $wiersz['tresc']; Jak zrobić by nie wyświetlał mi pierwszej treści z wiersza tylko np. z drugiej gdzie tabela jest zbudowana w ten sposób. Kod -- -- Struktura tabeli dla `zakladki` -- CREATE TABLE `zakladki` ( `nazwa` varchar(255) collate utf8_polish_ci NOT NULL default '', `tresc` longtext collate utf8_polish_ci NOT NULL ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_polish_ci; -- -- Zrzut danych tabeli `zakladki` -- INSERT INTO `zakladki` VALUES ('POMOC', 'pomoc'); INSERT INTO `zakladki` VALUES ('KONTAKT', 'kontakt'); INSERT INTO `zakladki` VALUES ('WSPOLPRACA', 'wspolpraca'); INSERT INTO `zakladki` VALUES ('ONAS', 'o nas'); Chodzi mi dokładnie o kod dzięki któremu bedę w stanie wyświetlić w zakładce kontakt zawartość Kontaktu a w O Nas treść o nas a nie tak jak teraz niezależnie co wpisze mam "pomoc" [edit] oki nie ważne poradziłem sobie w ten sposób Kod $zapytanie="SELECT * FROM `zakladki` WHERE `nazwa` LIKE 'KONTAKT'";
$wykonaj=mysql_query($zapytanie); if($wiersz=mysql_fetch_array($wykonaj)) { $tresc = $wiersz['tresc']; } print "".$tresc.""; Ten post edytował XP'ek 2.07.2009, 10:44:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:03 |