![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam następujący problem: tworzę formularz, dzięki któremu można wprowadzać książki / czasopisma do bazy danych biblioteki. Problem pojawia się w momencie, gdy jakaś książka ma więcej niż jednego autora. Autorzy znajdują się na rozwijanej liście (pobierani z bazy). Standardowo formularz posiada jedno pole wyboru autora, ale obok tego pola znajduje się 'button' o teści i działaniu 'Dodaj kolejnego autora'. Wtedy zwiększam ilość wyświetlanych pól, a dane z pozostałych pól są zapamiętane. Problem w tym, że przycisk ten nie działa pod IE. Bardzo proszę o pomoc jak to rozwiązać, to dla mnie bardzo ważne. Poniżej kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób dodatkową formę z liczbą autorów:
A później sprawdź ile podano (o ile była to liczba) autorów: . Pisane z palca, może gdzieś jest literówka. -------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie bardzo dobry pomysł, tyle, że zapomniałem napisać o niefartownym umiejscowieniu tego 'buttona' - on znajduje się już w formie całego formularza. Tak więc jeśli zamieszczę 'forma' w 'formie' to się posypie, a dokładniej przycisk 'Dodaj kolejnego autora' będzie jednoznaczny z przyciskiem 'Wyślij formularz'. Tak mi się przynajmniej wydaje...
Pokombinuje żeby tego forma wstawić poza głównym formularzem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Możesz dać zwykłego submita i ostylować go jak button, a rozpoznawać po name=""
2. Możesz wysłać button przy pomocy JS |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązanie nr 1 jest eleganckie. Działa, dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 01:45 |