![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Poszukuje skrytpu, który będzie wywoływał okno popup tylko przy pierwszym uruchomieniu strony. Póki co doszedłem tylko do sposobu w jaki wyświetla sie popup, niestety wywoluje sie ono przy kazdym klinieciu w link na stronie. Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam, Tombosz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
ustaw ciastko/sesje , jak nie mam jest popup , jest ciacho nie ma popa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pokazywanie okienka tylko raz w sesji (tylko raz dla danego usr w trakcie pojedynczej wizyty) - sesje
2. Pokazanie okienka tylko raz w ogóle, jeden raz przy pierwszym wejsciu na stronie - cookie, albo zapisanie do bazy unikalnych danych danego usr (co nie jest do końca możliwe) 1.
2.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawienie register_globals=off powoduje, że nie możesz użyć zmiennych z tablic POST, COOKIE, GET jak zwykłych zmiennych, tylko poprzez odwołaie do w/w zmiennych.
Czyli jeśli przesyłając w tablicy POST zmienną test, nie możesz się do niej odwołać przez $test, tylko musisz $_POST['test']. Zatem śmiem twierdzić, że register_globals ma się ni jak do mojego przykładu :-p 1 nie zadziała jeśli wcześniej nie 'odpalisz' sesji: session_start(); Pisząc "nie działa" co masz na myśli? Jaki błąd się pojawił? Co nie zadziałało? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ojej, escapowanie apostrofów (parse error wskazuje na błędy składniowe). Tutaj w sumie można zamienić na cudzysłów
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:48 |