![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tą rejestrację:
register.php
Zapytanie do sql: Kod CREATE TABLE user ( user_id MEDIUMINT(3) unsigned NOT NULL auto_increment, username VARCHAR(20) NOT NULL, access VARCHAR(10) NOT NULL, email VARCHAR(20) NOT NULL, haslo VARCHAR(60) NOT NULL, data_rejstacji timestamp NOT NULL, PRIMARY KEY (user_id) ) Type = MyISAM; 1. Nie wiem jak zrobić żeby można było używać cyfr. 2. Jak zrobić żeby użytkownik musiał jeszcze akceptować w e-mailu?? PS: znalazłem takie cuś: http://www.webtips.pl/post2029.html ,ale nie wiem jak to podłączyć, i jak dodać jeszcze zapytanie do sql Ten post edytował Ziom73 24.04.2009, 13:53:24 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie wiem jak zrobić żeby można było używać cyfr.
2. Jak zrobić żeby użytkownik musiał jeszcze akceptować w e-mailu?? ad 1. O czym ty mówisz? ad 2. dwa pola dodatkowe w bazie - kod i aktywacja. Kod to jakiś string generowany i przesyłany w mailu. Aktywacja = 0. Użytkownik klika w link w którym jest klucz. Ty go pobierasz GET - em i sprawdzasz czy takie coś jest w bazie. Jak jest to zmieniasz aktywacja na 1 i już. Osoby z forum, pisały że egeri wyjdzie z użycia. preg_match() zastosuj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Chodzi o to że nie mogę wpisać w ani do nicku ani do hasła cyfr.
2. Chyba coś mam źle ;/
-------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. [[:alpha:]] zamień na [[:alnum:]]
2. Dostałeś odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
1. Działa;]
2. Jestem w tym zielony więc nie wiem o co kaman w http://pl.php.net/manual/pl/function.preg-match.php co stworzyć, gdzie dać, jakie dać zapytanie do sql. -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:34 |