![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem takie coś: http://www.webtips.pl/index.php?showtopic=...t=0&start=0
I nie działa ;/ mam tak: W folderze login/ config.php
login.html
login.php
strona.php
Główny katalog: login.php << tu mam problemy ;]
-------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie działa to znaczy co się dzieje?
po 1. w config.php powywalaj te małpiszony (@). po 2. daj
do mysql_connect, mysql_select_db i mysql_query po 3.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Problem taki że nie loguje ani nie pokazuję błędów.
2. mam tak: config.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
kurcze jak dla mnie zrobienie tak prostej rzeczy jaką jest logowanie w tym skrypcie odbywa się niesamowicie ciężko.
jeśli jesteś zainteresowany alternatywą to proszę: http://olaszewski.com/2008/12/22/logowanie...sql-przewodnik/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale nie chce innego, bo do tego dorabiam: rejestracje, edycje danych, oraz przypominanie hasła.
Yeach!! Naprawiłem :
Ale mam problem bo wyświetla cały czas że mam wpisać ponownie ;/ login: test haslo: test NO POMOŻE KTOŚ?? Ten post edytował Ziom73 23.04.2009, 16:49:53 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj
i napisz co wyrzuca ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Access denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) a mam config.php
|
|
|
![]()
|
|
Nadal nie działa ;/
Ten sam błąd, a dane w config.php są dobre EDIT zamieniłem to:
na to
I działa!!! ALE NIE PRZEKIEROWUJE NA login/strona.php strona.php
Jak zrobić żeby niezalogowanych przeniosło na login.php ![]() Ten post edytował Ziom73 23.04.2009, 19:48:28 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowania. Czyli jest tak jak było ;/ Ten post edytował Ziom73 23.04.2009, 20:23:04 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku login.php jest przekierowanie do pliku strona.php. Jak nie działa logowanie, a mimo to przenosi na strona.php to następuje zapętlenie - plik strona przenosi na login, a login na strona.
Spróbuj wstawić to
przed
Jak to nie zadziała sprawdz co wogóle wykazuje $_SESSION['username'] po zalogowaniu. |
|
|
![]()
|
|
LOL!!! Nie działa ani index.php:
Cytat Error 500! /index.php Internal Server Error! Ani nie działa login.php PS: pierwszy raz mam error 500 ![]() Ten post edytował Ziom73 23.04.2009, 21:44:16 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś z .htaccess Przestawiałeś coś w tym pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie grzebię w tych plikach zaczynających się na kropkę
![]() PS: i tak tego pliku nie ma ;/ EDIT naprawiłem login.php ;] ale index.php nadal nie działa ;/ Ten post edytował Ziom73 23.04.2009, 22:07:45 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Co znaczy "nie działa"?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Error 500!
EDIT Utworzyłem ten plik: .htaccess
i mi wyskoczyło na index.php Cytat Moved Temporarily
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Ten post edytował Ziom73 24.04.2009, 12:37:08 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy wkleiłeś regułki razem z tagami php, ale skoro pisze że strona 404 nie została znaleziona to nie ma jej tam. Możesz wstawić własną stronę. Tworzysz plik error.php i dla switcha tworzysz np błędy w httacces odwołujesz się do tego pliku.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Już mam ok. ale cały czas piszę error 500 ;/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:14 |