![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeszcze jedno pytanie (sorki ze w osobny temacie ale jak pisalem ostatni temat to zapomnialem o tym):
1.Mam taki skrypt: <? if (file_exists("./data/ban/ban_$REMOTE_ADDR")) { header("location:ban.php"); } ?> To prosty skrypt który służy do banowania ![]() nie działa ten skrypt ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja podejzewam ze masz blad w sciezce. Sprawdz ja i czy masz ten plik o tekjej nazwie:
ban_152.125.27.216 oczywiscie REMOTE_ADDR bedzie inny ![]() i spruboj tez tak Kod <?
if (file_exists("./data/ban/ban_{$REMOTE_ADDR}")) { header("location:ban.php"); } ?> bo niewiem czy jesli polaczysz ban ze zmienna $REMOTE_ADDR dolnym minusem to czy ja oddczyta czy wezmie za string. Tak tylko gdybam bo nie moge sprawdzic bo nie mam zainstalowanego php a na przyszlosc jesli nie wiesz co jest przyczyna nie wykonania warunku to wpisz se wyjscie Kod elseif(!file_exists("/data/ban/ban_{$REMOTE_ADDR}")){
echo "nie ma pliku ban_{$REMOTE_ADDR}"; } -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielki dzięki!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 08:40 |