![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem wydaje się błahy, jednakże nie mogę sobie z nim poradzić. Chodzi o to że skrypcik wypełnia za pomocą CURL'a formularz na stronie i dodaje dane do bazy, wszystko jest OK , dane w spisie w katalogu się wyświetlają , jednak chcąc dodać kolejną porcję danych muszę czekać godzinę ponieważ wyświetla się komunikat(" Kolejną stronę będziesz mógł dodać dopiero za 60 min.) Skrypt odpalam z serwera z cron'em. Czy ktoś wie jak można to obejść żebym nie musiał czekać ? Chciałbym aby po ponownej próbie dodania strony nawet po minucie, wyczyszczone były wszelkie dane, tak żeby połączenie widziane było jako zupełnie nowe.. ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za pomoc Pozdrawiam Piotr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
pewno wait na IP, wejdz przez proxy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak też zrobiłem dałem połączenie przez proxy, z tym że pojawił się kolejny problem.
Utworzyłem sobie działającą listę proxy w pliku .txt 1. IP A 2. IP B 3. IP C 4. IP D 5. IP E 6. IP F 7. IP G 8. IP H itd. Teraz chcę połączyć się np: w ciągu 15 min kilka razy z serwerem i dodać wpisy, skrypt wylosowuje mi w tym celu z listy np proxy nr 2 i następuje połączenie, jak zrobić by już raz wylosowane proxy nie było brane pod uwagę (przez godzinę) przy kolejnych losowaniach ? Myślałem żeby zapisywać wylosowane nr IP do tablicy a przy kolejnej próbie losowania porównywać je z nowo wylosowanymi , ale jak zrobić żeby one później znikały z tablicy po upływie 60 min i były ponownie brane pod uwagę, czy można przypisać im aktualny czas oraz datę , tak żeby skrypt przy kolejnym odpaleniu porównywał je z datą i godziną bieżącą i w zależności od tego usuwał z tablicy lub też nie ? Czy też jest jakieś prostsze i sprawdzone rozwiązanie bez takich kombinacji ? Dzięki za wszelkie sugestie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro dany serwis kaze ci czekac 60 minut znaczy ze masz czekac.
Na tym forum nie pomagamy w obchodzeniu zabezpieczen innych serwisów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:18 |