![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do oceny kolejne moje kodowanie http://artu123.pl/projekty/iwanski/ Proszę o opinie i oceny . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę że powielasz błędy o których ludzie pisali Tobie w innych Twoich tematach
Spójrz na kod: Nie dawaj klas dla "literek" np. odwołaj się w .css do tego tak: div#top span { tu styl "literek" } Nie używasz alt dla obrazków... dlaczego? Nie lepiej zdeficniować wielkość czcionki odwołując się ul#menu li a { font-size: 1em; } ? tutaj mógłbyś dać po prostu class="cos" i zdefiniować styl w .css a nie inline. Tu odwołać się do span poprzez div#przelacznik span { styl } To tylko przykłady. Ogólnei tutaj na forum zwrócono mi uwagę, więc mogę powtórzyć, masz bardzo złe nazwy wszystkich warstw, powinny określać co się w nich znajduje, a nie to gdzie się znajdują ![]() Po za tym nie sądzisz że czytelniej byłoby np. pisać .PrzerwaMiedzyPanelami a nie przerwamiedzypanelami? ![]() Pozdrawiam -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"<li style="position:relative;width:5px;border:0px;background-color:#fff;margin-left:-1px;"></li>"
Dodałem class to nie działało . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Po co <div id="tlo"></div><!-- Koniec #tlo --> ?
2. Pousuwaj z elementów głównego menu <h3> 3. To: zrób używając jednego div'a (usuń div #kontaktinfo) 4. Do usunięcia: - wystarczy, że do <h1> dodasz border-bottom: (...) 5. Po co to: ? 6. Te kreski: <div class="kreskalewa"></div> rób tak samo jak w punkcie 4. (border-bottom do <h3>) 7. To też do usunięcia: <div class="przerwamiedzypanelami"></div> 8. Tego też nie kumam: <div class="h3s"><h3>Lorem Ipsum is simply</h3></div> - po co kolejny div? samo h3 nie wystarczy? 9. <div class="float"> - to też do usunięcia (samo <a> ostylowane wystarczy!) 10. Po co <li style="width:76px;"> - w dolnym menu te width'y? Odległość pomiędzy kolejnymi <li> możesz przecież ustalić za pomocą padding-right! 11. <div id="kreskastopka"></div> - do wywalenia Ogólnie: dużo za dużo <divów> - musisz uprościć kod, bo narazie jest divitis ![]() tak na marginesie, wypadało by wykupić zdjęcia z istockphoto... http://artu123.pl/ Ten post edytował ano 29.03.2009, 13:08:11 -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:19 |