![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2003 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje sposob na wyslanie tekstu do przegladarki i dalsze przetwarzanie skryptu?
-------------------- Pozdro S
GG#2309 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Kod <?php $i=0; ?> <html> ... </html> <?php $i++ ?> ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2003 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niezupelnie o to mi chodzi
problem wyglada tak, ze skrypt przetwarza sie nieraz nawet minute a ja chcialbym juz na jego poczatku wyswietlic strone w przegladarce bez oczekiwanie na jego zakonczenie np z komunikatem, ze "rozpoczeto przetwarzanie danych ![]() -------------------- Pozdro S
GG#2309 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2002 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie rzeczy załatwisz najlepiej JavaScript-em. W nagłówku <head> wpisz np:
Kod <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function Zaladowane() { if (document.layers) document.layers["Informacja"].visibility="hidden"; if (document.all) document.all["Informacja"].style.visibility="hidden"; } </SCRIPT> Do tego jeszcze trzeba zdefiniować warstwę o ID "Informacja", np tabelkę na 100% strony: Kod <DIV ID="Informacja">
<CENTER> <TABLE BORDER=0 WIDTH=100% HEIGHT=100%><TR> <TD align="center"> <b>Proszę o chwilkę cierpliwości, trwa wykonywanie skryptu...</b> </CENTER> </TD></TR></TABLE> </DIV> i dodać w sekcji body: Kod <BODY onLoad="Zaladowane()">
Cały styl zależy tylko od Ciebie :wink: Mnóstwo podobnych Java-Skryptów znajdziesz w sieci. |
|
|
![]()
|
|
oke ale mnie interesuje implementacja problemu w php a nie jawie
java nie ma takich mozliwosci jak php, a poza tym ma to byc strona wml wiec java odpada -------------------- Pozdro S
GG#2309 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Co prawda nie pamiętam nazwy, ale istnieje w php dyrektywa, pozwalająca na dokończenie wykonywania kodu nawet po zamknięciu przeglądarki. Uruchamiałbyś więc takowy skrypt w nowym oknie, a następnie zamykał okno po paru sekundach.
Wiem, że to niewiele, ale może nakieruje Cię w poszukiwaniach. |
|
|
![]()
|
|
nie nie
nie o to mi chodzi to ma byc strona wap -> tam nie ma nowych okienek chodzi mi glownie o to ze skrypt sie rozpoczyna, przekierowuje na inna strone (przegladarka tam pzrechodzi), i nadal wykonuje operacje -------------------- Pozdro S
GG#2309 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niezupelnie o to mi chodzi
problem wyglada tak, ze skrypt przetwarza sie nieraz nawet minute a ja chcialbym juz na jego poczatku wyswietlic strone w przegladarce bez oczekiwanie na jego zakonczenie np z komunikatem, ze "rozpoczeto przetwarzanie danych :)" Kod <?php
echo "Rozpoczeto przetwarzanie danych"; flush(); sleep(20); // lub inna dlugotrwala operacja.. echo "A oto dane.. "; ?> wiecej: http://pl.php.net/manual/en/function.flush.php ps java != javascript. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
takie rozwiazanie juz kiedys sprawdzalem i niestety nie dziala, to polecenie wysyla jedynie bufor do przegladarki, ale ona nadal czeka na koniec skryptu
![]() -------------------- Pozdro S
GG#2309 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |