![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam all,
Mogę liczyć na małą podpowiedź odnośnie tego kodu, jak go zmienić żeby zapis do pliku odbywał się od nowego wiersza dla każdej takiej bazy: To jest fragment kodu: Kod $plik = fopen('dane2.txt', "w"); fputs($plik, $qwe1); fputs($plik, $qwe2); fputs($plik, $qwe3); fputs($plik, $qwe4); fputs($plik, $qwe5); fputs($plik, $qwe6); fputs($plik, $qwe7); fclose($plik); Próbowałem tak fputs($plik, $qwe7.'/n'); ale nie działa. Dokładniej to chodzi mi o to, żeby po zebraniu ostatniej zmiennej $qwe7 następne dane zapisywał do nowego wiersza. dzięki z góry. -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też nie działa, próbuję tak:
Kod $plik = fopen('dane.txt', "w"); $dane = $qwe1."\r\n".$qwe2."\r\n"; fwrite($plik, $dane); fclose($plik); Zapisuje mi do pliku same Array, co jest nie tak? Z tym, że wiersz po wierszu ![]() -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Jak mowisz ze nie dziala jak dziala. Chciales nowy wiersz to masz. A to ze pisze ci Array to inna dzialka.... pisze ci Array po $qwe1 to tablica.jak ty chcesz tablice do pliku zapisac? Moze najpierw zamien ją na string, np. zserializuj http://pl.php.net/manual/pl/function.serialize.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poradziłem sobie swoim sposobem, temat można zakończyć.
-------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W dobrym tonie jest podanie rozwiązania - dla przyszlych pokolen
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:20 |