![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam piszę ponownie gdyż mam mały problem chciałbym ustawić tak smarty żeby wczytywało pliki np z dwóch katalogów np jak ustawie styl 1 to czyta z katalogu jeden a jak ustawie styl 2 to z katalogu 2 nie wiem jak to za bardzo zrobić jak by mógł mi ktoś powiedzieć mniej więcej jak to ma wyglądać będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W phpie wybierasz jaki styl. Dorzucasz ta zmienna do smarty i potem w smarty dopisujesz to przy sciezce do stylu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ale nie zbyt wiem co masz na myśli możesz dać jakiś przykład
Mam tak zmienna do stylu $styles w smartach mam zmienić w Smarty.class.php var $template_dir = 'templates'; czy np w index jak mam <?php require('lib/smarty/Smarty.class.php'); $smarty = new Smarty(); $smarty->template_dir = '/templates'; $smarty->compile_dir = '/libs/templates_c'; $smarty->cache_dir = '/libs//cache'; $smarty->config_dir = '/libs/configs'; $smarty->assign('name', 'Ned'); $smarty->display('index.tpl'); ?> i to zmienić $smarty->template_dir = '/libs/smarty/templates'; na $smarty->template_dir = '/templates/$styles/smarty'; czy jakoś inaczej proszę o wskazówkę Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod $smarty->template_dir = '/libs/smarty/templates'; na $smarty->template_dir = '/templates/$styles/smarty'; Tak. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:42 |