![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otrzymuję w html po wpisaniu wartości: Cytat Błąd funkcji InsertRecord. Kod błędu = -1 Wcześniej nie otrzymuję żadnych błędów. Informacje z phpinfo(): Server API: Apache 2.0 Handler display_errors: On register_globals: On (coś jeszcze będzie potrzebne? ) Nie mogę za nic zmusić mysql_query do działania. Próbowałem do zmiennej $aSQL przypisywać wartości z ` czy '' (podwójny znak apostrofu bodajże ![]() Liczę, że guru na tym forum wskaże, gdzie biedaczek popełnia błąd. ![]() Pozdrawiam Ten post edytował NPDist66 1.02.2009, 18:27:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dopisać:
to dowiesz się, czy faktycznie w tej linijce jest błąd. A i zmień kodowanie (nie używaj pogrubienia). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(Wybacz, ten edytor WYSIWYG mi całkowicie nie pasuje).
Za pomocą funkcji mysql_error() otrzymałem: Cytat Unknown column 'address' in 'field list' Screenshot z bazą danych: http://i44.tinypic.com/126bj9e.jpg Jak widać, w kodzie SQL (który skopiowałem prosto z książki) był błąd, kolumna "adress" była błędnie utworzona. Dzięki mysql_error() wiem, w czym tkwi problem:) Powinno być: address. Czyli zwykła literówka:) Wielkie dzięki za pomoc koreja! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:43 |