![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
A więc już niebawem zaczynam specjalizację , mam do wyboru projekotwanie stron www lub grafikę komputerową . Myślę na d grafą gdyż teraz dorabiam jako programista php , js . To pewne wyda wam się dziwne , ze wybieram grafę . Ale jak przeczytałem rozpiskę zagadnień - projekotwanie stron www to mi gały wyskoczyły ![]() W skład owego projekotwanie stron www wchodzi -html -xhtml -css -js -php: -same podstawy :/ koncząc na cookies ,pętle , formularze takie tam jak dla mnie podstawy . -wprowadzenie do mysql , i ajaksa . NA grafikę składa się o wiele lepszy program , i do tego jestem lamką z grafy i coś bym tam się nauczył . Teraz tylko pytanie , będę miał specjalizacje grafik komputerowy , a nie projektowanie stron www :/ Ale na to chyba nie patrzą pracodwacy jak przyjmują do pracy ? Technik ze specjalizacją grafik komputerowy , może chyba kodzić ? Pozdro Ten post edytował aleo 27.01.2009, 15:16:12 -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Technik ze specjalizacją grafik komputerowy , może chyba kodzić ? Pozdro a czy ta specjalizacja jest na jakimś dyplomie napisana? a kodzić zawsze można... ![]() u mnie w technikum są teoretycznie 4 specjalizacje ale szkolą wybrała jedna dla wszystkich czyli strony www :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a u nas zrezygnowali ze specjalizacji w mlodszych klasach bo to w sumie i tak nic nie daje, ja sie załapałem niestety jeszcze na nią i mam sieci komputerowe. Druga grupa ma wlaśnie grafike i tez maja podstawy podstaw czyli jak rysowac kwadrat w photoshopie... ogoólnie wiecej sie nauczysz z tutoriali niz z lekcji (chyba ze masz dobrych nauczycieli co sie rzadko zdaza), wiec czego bys nie wybrał cudów sie nie spodziewaj, ja sieci wybrałem jedynie dlatego ze to zachacza o egzamin zawodowy i moze cos sie przyda...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok .
czyli na jakimś tam dyplomie technika nie ma żadnej wzmianki o specjalizacji ? -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja teraz mam specjalizacje www/grafika. i to co my tam robimy to jest śmiech na sali, ale nie o tym. ja bym wybrał rzecz jasna www ale wiesz to czego się tam będziesz uczył zależy od wiedzy nauczyciela + stopnia zaawansowania grupy... masz napisane chyba jako przedmiot specjalizacja i ocena. to jest tak samo jak np z metodologią programowania, utk...
a co do egzaminu, sieci są dość potrzebne, zwłaszcza działanie kart sieciowych, jakaś lipna adresacja, ostatnio nawet model OSI. ale co nie zmienia faktu że najwięcej jest utk którego miałem dużo ale z panem w wieku 60 lat który miał książkę z 2000 roku, ale budowę dysku twardego znam na pamięć ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zresztą ten dyplom technika to sobie możemy wsadzić gdzieś... z czymś takim to możesz w Vobisie komputery sprzedawać
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no wiem , że kariery nie zrobię
![]() dzięki panowie za radę ![]() -------------------- e-Partner pozycjonowanie poznań. Recon agencja reklamowa poznań & DG::Koncept tworzenie stron poznań!.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zresztą ten dyplom technika to sobie możemy wsadzić gdzieś... z czymś takim to możesz w Vobisie komputery sprzedawać ![]() ![]() ale zawsze jest to jakiś papiur jakby na to nie patrzeć ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
a przy składaniu kompów też fajna robota - można się odstresować (no chyba że coś nie działa) ![]() baaardzo fajna... mega nudna, ileż można kompów składać? i pewnie zarobisz z 1200zł... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
baaardzo fajna... mega nudna, ileż można kompów składać? i pewnie zarobisz z 1200zł... ![]() no to to jest inna sprawa. ![]() szkoda że nie ma specjalizacji coś a'la CISCO to by było coś... ale nie ma co gdybać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a przy składaniu kompów też fajna robota - można się odstresować (no chyba że coś nie działa) Nie no, ktoś z umiejętnościami typu ~piotrooo89, czy innych się udzielających, to by się w takiej robocie zmarnował. Szukając roboty jako designer/programista wpiszesz do cefałki "2009 - składanie komputerów w XYZ"? ![]() Cytat mega nudna Jeśli serwisant nie-BOFH, to nudna; bywają różne przypadki, typu koleś nie jest w stanie 3x zacisnąć prawidłowo końcówek od skrętki. ;p -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:03 |