![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi o to że mam aniketę, gdzie zaznaczam kilka odpowiedzi, mogę jedną lub więcej
Co zmienić w skrypcie odczytującym aby brał to poduwagę. Teraz mi wyświetla wszystkie, obojętnie ile zaznaczę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż na początku formularz...
Co do skryptu to źle odczytujesz wartości tablicy $_POST['pole'], zamień na $_POST['pole'][0], $_POST['pole'][1], ..., $_POST['n'] ... A najlepiej to zrobić w pętli... pokaż tylko ten formularz... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
i nie bardzo wiem jak zrobić aby zanaczenia porównywał z $solution i odpowiednio wyświetlał, że jest to ryba, albo że nie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniższą tablicę przenieś sobie do oddzielnego pliku np. baza.php tak abyś mógł ją includować do skryptu z formularzem i skryptu weryfikującego wyniki...
w formularzu jak chcesz użyć checkboxów aby dać możliwość przekazania kilku wyników to dodaj do pole - [] - tak jak poniżej, dla każdego inputa Kod <input type='checkbox' name='pole[]' value='0' /> $data[0]<br> <input type='checkbox' name='pole[]' value='1' /> $data[1]<br> <input type='checkbox' name='pole[]' value='2' /> $data[2]<br> <input type='checkbox' name='pole[]' value='3' /> $data[3]<br> Tak w ogóle to te inputy możesz zrobić w pętli... Następnie w wynik8.php
|
|
|
![]()
|
|
coś jest nie tak
w linii if pokazuje błąd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo jest jeden nawias za malo?
trudno jest się przyjrzeć kodowi? -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Sorki, z palca to napisałem...
|
|
|
![]()
|
|
A jak zrobić aby porównywał z $solution
1 prawda 0 fałsz |
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo rozumiem... Masz pytanie na które są 2 odpowiedzi: 1. Tak i 2. Nie ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, z palca to napisałem... to nie ty przepraszaj, tylko kojoto3, który dostał kod i pewnie robi tylko ctrl+v-> ctrl+s-> F5-> nie działa->musze napisac na forum :/ -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
może to ja nie bardzo rozumie,
ale mi chodzi po co zmienna $solution=array(1,0,1,0) ? w sumie to chciałem aby jak zanaczę nie rybę to żeby mi wyświetlał że to nie jest ryba, albo żeby nie wyświetlał "nie ryby" |
|
|
![]()
|
|
Cytat może to ja nie bardzo rozumie, ale mi chodzi po co zmienna $solution=array(1,0,1,0) ? w sumie to chciałem aby jak zanaczę nie rybę to żeby mi wyświetlał że to nie jest ryba, albo żeby nie wyświetlał "nie ryby" ![]() ![]() Jak się uspokoję to może wrócę do Twojego problemu... a Ty do tego czsu postaraj się sam zrozumieć, jaki miałeś zamiar wprowadzając tę zmienną |
|
|
![]()
|
|
![]() mi się zdaję, że po prostu chcesz zrobić tak: to jest jakiś quiz, i ty znasz prawidłową odpowiedx, a user ma to zgadnąć i teraz chcesz sprawdzić czy on podał dobrą odpowiedź, a w przypadku błędu zaznaczyć: no niestety, wszystko jest bardziej leniwe niż leniwiec (KMN) ? ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
jeśli każdy by tak wszystko od razu rozumiał to po co się uczyć.
dolną część skryptu otrzymałem gotową i mam dokończyć aby działał miło mi że Cię rozbawiłem, ale myślę że VICE VERSA w innych dziedzinach a forum jest po to by sobie pomagać |
|
|
![]()
|
|
No nie bierz tak tego do siebie
![]() |
|
|
![]()
|
|
jeszcze raz przypatrz się problemowi, weź kartkę i ołówek i przemysl działanie aplikacji, potem spróbuj to zapisać w PHP
-------------------- :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:04 |