![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki fragment strony I plik edit.php
W wyniku uzyskanego kodu otrzymuję błędy: Kod <b>Notice</b>: Undefined index: pole in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b> <b>Notice</b>: Undefined index: ud_date in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b> <b>Notice</b>: Undefined index: ud_id in <b>C:\wamp\www\edit.php</b> on line <b>11</b> UPDATE znajomi SET = '' WHERE id=;Blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '= '' WHERE id=' at line 1 Czy ktoś wie, co takiego źle robię, że mi nie odczytuje danych przekazanych poprzez $_POST? Za wszelkie uwagi będę wdzięczna. ============================================================================ EDIT: Okazało się, że rozwiązanie mojego problemu przyszło samo w momencie, gdy zmieniłam środowisko WAMP na Vertigo. Wszystkim osobom aktywnym w temacie dziękuję za pomoc. Ten post edytował Cadi 23.01.2009, 12:31:46
Powód edycji: bbcode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 70 Dołączył: 13.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <select name="pole"> <option value="nazwisko">Nazwisko <!-- tutaj brakuje </option> --> <option value="Imie">Imie <!-- tutaj brakuje </option> --> </select> $_POST['ud_date'] i $_POST['ud_id'] - gdzie masz pola do tych zmiennych w formularzu? Popraw to i powinno być dobrze ![]() Ten post edytował EarthCitizen 22.01.2009, 11:46:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za szybką odpowiedź! Niestety, mimo tych poprawek (przyznają, głupie błędy), problem istnieje nadal. Teraz wygląda to tak:
plik edit.php:
Komunikat o błędzie: Cytat Notice: Undefined index: pole in C:\wamp\www\edit.php on line 11
Notice: Undefined index: f3 in C:\wamp\www\edit.php on line 11 Notice: Undefined index: f1 in C:\wamp\www\edit.php on line 11 UPDATE znajomi SET = '' WHERE id=; Blad: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '= '' WHERE id=' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak
Ten post edytował kefirek 22.01.2009, 15:04:35 |
|
|
![]()
|
|
Zrealizował się fragment kodu po else. Wygląda to następująco:
http://willow.iie.uz.zgora.pl/~i51036/fwf.JPG O co w tym chodzi? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie podałeś kodu dostępu do bazy danych? I dlatego warunek jest false/
|
|
|
![]()
|
|
Identycznie mam w drugim w skrypcie z usuwaniem i działa:
Jak inaczej mogłabym to napisać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:54 |