![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Łączę się z bazą danych za pomocą mysql_connect();. Bazę wybieram dobrze, dobre hasło i użytkownik. Wszystko sprawdzałem. W googlach znalazłem tylko że serwer mysql, w takim przypadku nawalił. Błąd to:
Kod Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 Próbowałem za pomocą funkcji, ale w końcu łączę się tak:
$ciag to tekst, jaki się wyświetli w przypadku niepowodzenia, na przykłąd taki: Kod BLAD Nie mozna się połaczyć z bazš danych: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 Proszę o pomoc, dlaczego tak się dzieje. Ten post edytował nospor 4.01.2009, 11:28:00 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale zawsze ci się tak dzieje. czy tylko od czasu do czasu? Jeśli jest to sporadyczne nic nie poradzisz, serwer jest przeciążony i nie daje rady.
Spróbuj zmienić sposób nawiązywania połączeń:
I jeszcze rada na przyszłość, nie udostępniaj publicznie nazwy użytkownika i hasła do mysqla. Ten post edytował nospor 4.01.2009, 11:30:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Hasło mam inne niż tu podałem
![]() Ten post edytował obelix94 4.01.2009, 00:04:46 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie zawracaj głowy forumowiczom, tylko administratorowi serwera.
Aha, wysyłanie prywatnych wiadomości z Twoimi problemami do Innych użytkowników forum spowoduje efekt odwrotny do oczekiwanego. Prywatne korepetycje z PHP są u mnie płatne. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@obelix94 ja rozumiem, czlowiek mlody, wiek 14 lat, ale kurka, nawet w takim wieku sie mysli.....
Zeby na forum publicznym podac pelne dane do swego konta.... brak słów. Dane skasowałem a Tobie polecam picie duzo mleka. Cytat Hasło mam inne niż tu podałem Nie mniej wszedlem na to konto co podales
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-red21- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam identyczny problem z tym, że pojawił się nagle i trwa już 2 tygodnie. Nic nie robiłem więc to nie moja wina. LPisałem do hostingu to odpisali takie herezje, że aż głowa boli. Napisali, że od samego początku nie można się łączyć z zewnętrznymi bazami danych [bo bazy są na innym hostingu niż sam skrypt] a sam skrypt działał ponad 3 miesiące bez żadnych problemów taj jak 2 pozostałe skrypty, które obecnie też nie działają. Można jakoś to naprawić? Znacie jakieś metody??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 02:07 |