![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę już trochę w php więc podstawy znam, ale jakbym miał się ustosunkować na jakim poziomie obecnie jestem ciężko mi stwierdzić, ostatnio jeden z znajomych polecił mi zainstalować symfony, zaś drugi niedługo po tym rzucił hasło abym się zainteresował php cake. Chciałbym się dowiedzieć które rozwiązanie będzie lepsze dla: a)człowieka początkującego, znającego podstawy php i mysql b)człowieka zaawansowanego. Nie chciałbym się wgłębiać w oba frameworki, ponieważ chciałbym znać jeden ale dobrze. Chyba że mój tok myślenia jest zły to mnie naprostujcie. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla początkującego to raczej Kohana. Symfony jest zbyt skomplikowane nawet dla zaawansowanego - tzn wykorzystuje się go w miarę prosto, ale żeby zrozumieć jak coś jest zrobione, szukać w źródłach i na tej podstawie zorientowanie się jak można coś zrobić - to wszystko jest trochę skomplikowane.
Kohana jest zdecydowanie łatwiejsza pod tym względem, tak mi się wydaje. jakoś to tak przejrzyście jest zrobione, a przy tym bardzo funkcjonalne - proste szybkie łatwe:) także dla początkującego nie polecam ani Symfony ani Cake. dla bardziej zaawansowanego polecam Symfony. Cake to jakaś pomyłka jest. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też się nim zainteresuje,
a tak ogólnie to dla średnio zaawansowanego który czasem musi szybko napisać kawał kodu php to który będzie najlepszym rozwiązaniem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kohana
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:44 |