![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam taki skrypt, który tworzy mi obrazek:
Jak zrobić, aby skrypt zapisał mi go w katalogu "zrobione_obrazki" pod nazwą "title_time()"?? nie potrafię do tego dojść :| ![]() Próbowałem z copy" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ale nie wychodziło :| Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dobrze, że napisałeś "mam" a nie "zrobiłem" bo bysmy nie uwierzyli, choć co prawda użycie tego pierwszego słowa nie usprawiedliwia przed nie czytaniem manuala
![]() http://pl2.php.net/ImageJpeg i drugi argument. Ten post edytował wookieb 23.12.2008, 15:04:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wcisnij gdzies to(nie wiem gdzie bo niechce mi sie linijka po linijce leciec:
Kod $uploaddir = './galeria'; $data=date("dmYGhis"); move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploaddir."/".$data.".jpg"); a i jesli chodzi o to zeby cie sie pokoleji wyswietlaly zdjecie lepiej jeszcze zrobic wpis do bazy danych Kod $ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR']; mysql_query("INSERT INTO galeria (`id`, `link`, `ip`) VALUES ('','./galeria/$data', '$ip')"); wyswietlanie proste: Kod mysql_query("SELECT * FROM galeria ORDER BY id DESC");
Ten post edytował blinki 23.12.2008, 16:55:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki wookieb!
A tak na marginesie ;] w połowie sam napisałem ten skrypt ;p ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:27 |