![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam takie pytanie czy da się zrobić stronę oparta o DIV'y aby wyświetlała się w miarę poprawnie w IE, FF i Opera no i jeżeli to możliwe to też Google Chrome, robię stronę dla siebie i chcem aby jak najlepiej funkcjonowała i nie była oparta o tabelki. Mam taki kod:
HTML: Kod <div id="ip"> <div id="newart"> <div id="newart_lewa"></div> <div id="newart_prawa"></div> <div id="newart_tresc"></div> </div> <div id="sb"></div> </div> CSS: Kod #newart { width: 581px; height: 186px; } #newart_lewa { background-image: url('images/img_61.jpg'); background-repeat: no-repeat; float: left; width: 5px; height: 186px; } #newart_prawa { background-image: url('images/img_66.jpg'); background-repeat: no-repeat; float: right; width: 12px; height: 186px; } #newart_tresc { background-image: url('images/img_64.jpg'); background-repeat: repeat-x; width: 569px; height: 186px; } I jak to wszystko uruchomię w IE to treść czyli #newart_tresc jest pod tym blokiem: ![]() Czy da się zrobić tak, aby to było w 1 linii zarówno w FF jak i IE ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=3p...+Google&lr=
Ale mógłbyś to łatwo rozwiązać wywalając z #newart_tresc width i wstawiając padding: 0 12px 0 5px; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, działa a nie ma w tym kodzie żadnego błędu bo ja dopiero się tego uczę a po angielsku też nie za bardzo rozumiem bo
Kod #newart_lewa { background-image: url('images/img_61.jpg'); background-repeat: no-repeat; float: left; width: 5px; height: 186px; } #newart_prawa { background-image: url('images/img_66.jpg'); background-repeat: no-repeat; float: right; width: 12px; height: 186px; } są o jakieś 2/3 px odsunięte w IE od Kod #newart_tresc {
background-image: url('images/img_64.jpg'); background-repeat: repeat-x; width: 569px; height: 186px; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat a po angielsku też nie za bardzo rozumiem bo To daruj sobie tworzenie stron. Po prostu to bez sensu. Cytat są o jakieś 2/3 px odsunięte w IE od http://kurs.browsehappy.pl/Bugi/HomePage -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi o to że się nie uczę, ale nie mam kasy na prywatne uczenie a w szkole to po woli idzie ta nauka więc trochę mi nauka zajmie. A tak poza tym, dzięki za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie liczysz na to, że w szkole się nauczysz języka? Jak się chcesz nauczyć to musisz z nim obcować - starać się czytać, słuchać, mówić i pisać w tym języku. Ale nie o tym miało być.
Google (zaznacz "szukaj stron w języku polskim"): IE 3px bug |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:12 |