![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pewnego czasu głowię się z wywołaniem w kodzie php nowego skalowalnego okna window. open javascript, wiem, ze te polecenia są stare jak świat i pewnie dla niektórych bardzo proste.
w pozycji <head> mam : <script language="javascript"> <!-- start script var remoteWin = null; function New() { window.open("","new","toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizabl =0,width=680,height=550"); //--> </script> i wywołuję z bazy w kodzie php juz na różne sposoby z tym kombinowałem lecz nie wychodzi cały czas pokazuje duże okno zamiast wyskalować do 680 x 550, nadmieniam, że wywołanie zwykłego pliku html na zwykłej stronie działa prawidłowo także pewnie javascript jest prawidłowy. Gdzieś musiałem zrobić błąd w kodzie php, proszę o podpowiedź gdzie? Szukałem na forach i nigdzie nie mogę znaleźć takiej konstrukcji, poza tym chyba niepoprawne jest wywołanie z tablicy onClick="New()", czym można to zamienić i jak skonstruować ? <?php for($i=0;$i<count($image);$i++) { ?> fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "<?php echo $url[$i] ?>",onClick="New()","new"] Testowałem także z takim fragmentem, niestety też niepowodzenie <script language="javascript"> function displayWindow(url, width, height) { var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=no' ); //--> </script> i wywołanie fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "java script:displayWindow('<?php echo $url[$i] ?>',800,600)"] Problem rozwiązany, oczywiście był mój błąd w skrypcie, poprawna konstrukcja musi być <script type="text/javascript"> function displayWindow(url, width, height) { var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,scrollbars=no,menubar=no' ); } var fadeimages=new Array() <?php for($i=0;$i<count($image);$i++) { ?> fadeimages[<?php echo $i; ?>]=["<?php echo JURI::root().trim($params->get( 'folder' ))."/". $image[$i]; ?>", "java script:displayWindow('<?php echo $url[$i] ?>',800,600)",'_self'] <?php } ?> var fadebgcolor="white" </script> <script src="<?php echo JURI::root(); ?>modules/mod_slideshow/scripts/fscript.js" language="JavaScript1.2"></script> Ten post edytował sylwekb 21.12.2008, 00:57:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Następnym razem za dublowanie postów dostaniesz ostrzeżenie. Założyłeś jeden temat i tak czekaj na odpowiedź. Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:50 |