![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
jestem tutaj nowy i prosze o wyrozumialosc. mam maly kod do wysylania danych z formularza na stronie bezposrednio na maila Kod mail("<a href="mailto:mymail@gmail.com">mymail@gmail.com</a>","message text",$_POST['msg'],"From:{$_POST['email']}\r\n") ten kod dziala dobrze ale mam problem z dodaniem $_POST['name'] i $_POST['phone'] do tresci maila wyrzuca mi blad ktory jest mi nie znany - i prawdopodobnie chodzi tutaj o to ze wiecej jak jednego post`a nie obsluzy. rozwinalem kod w te strone: Kod <?php $message = $_POST['msg']; mail("mymail@gmail.com","Zapytanie ze strony Lottery Stars PL",$message,"From:{$_POST['email']}\r\n"); header("Location: kontakt.php?staus=msgsent"); ?> chce utowrzyc uklad typu: uzytkownik $_POST['name'] napisal wiadomosc: $_POST['msg'] ale zapewne potrzebuje jakigos przecinka albo cudzyslowa zeby php odroznilo tekst od kodu ktos wie moze co powinienen wpisac?? jezeli ktos posiada mocno rozwiniety skrypt php`a do wysylania formularza na mail`a (funkcja if do odrzucania niepelnego formularza bez np. imienia albo telefonu...) to prosze o pomoc! pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By w treści maila dodawać dowolną ilość zmiennych, ja robię to tak:
Co do rozwiniętego formularza do sprawdzania czy formularz został wypełniony to robię to tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Czestochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadzialalo
Dziekuje jednak koncepcja zdarzyla juz troche sie zmienic uzylem cookies do tej roboty teraz to wyglada tak: Kod if ((!$_POST['name']) or (!$_POST['telefon']) or (!$_POST['msg']) or (!$_POST['email'])) { setcookie("fld_name",$_POST['name']); setcookie("fld_telefon",$_POST['telefon']); setcookie("fld_msg",$_POST['msg']); setcookie("fld_email",$_POST['email']); header("Location: kontakt.php?staus=error"); A przy formularzu: Kod if($_GET['staus']=="error"){
echo '<b><center><div class="button3" style="width:300">"Sprawdź nie wypelnione pola"</div></center></b> '; if (!$_COOKIE['fld_name']) echo '- Imię '; if (!$_COOKIE['fld_telefon']) echo '- Telefon '; if (!$_COOKIE['fld_email']) echo '- E-mail '; if (!$_COOKIE['fld_msg']) echo '- Treść Wiadomości '; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:31 |