![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwieram XAMPP Control Application wciskam start obok apache i nic sie nie dzieje, a na dole komunikat "Apache sterted [ port 80 ]". Podobnie sie dzieje jak naciskam start obok MySql, pojawia sie running na zielonym tle i na dole komunikat "MySql started [ port 3306 ]". Jak moge to naprawić ? Z góry dziękuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie używam XAMPPa ale z tego co piszesz to wydaje mi się, że usługi są poprawnie uruchomione. W związku z tym w czym problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wchodze w przeglondarke i wpisuje localhost to nic mi sie nie wyswietla a powinien otworzyc sie ten xampp. Ten napis running na zielonym tle powinien być cały czas, a on po chwili znika.
Ten post edytował lukasy111 2.11.2008, 20:46:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jakaś inna aplikacja zajmuje Ci porty. U mnie podobne problemy wywalał Skype w którym nie dawało się konfigurować portów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ja skypa nie mam. A można to jakoś naprawić
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja skypa nie mam. A można to jakoś naprawić ![]() Ale może inna aplikacja zajmuje Ci port. Apache port 80 MySQL port 3306 (przynajmniej u mnie) Menu Start->uruchom CMD komenda: netstst -ano wyświetla Ci wszystkie porty i aplikacje. Nie ma nazw tylko PID Uruchamiasz menadżer zadań Windows menu widok-Wybierz kolumny dodajesz kolumnę PID i masz info co zajmuje Ci który port. Nie upieram się, że to jest to, ale sprawdziłabym w pierwszej kolejności. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:17 |