![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, jak w tytule tematu - nie mam pomysłu jak powinien wyglądać kod, za co się pierw zabrać, bo po prostu "nie umiem"
![]() Chciałbym, aby mój efekt pracy wyglądał następująco = odrazu zaznaczam, nie chodzi mi o integracje ze skryptem forum, bo to jest "pestka". Jak widać na zrzucie ekranu, wszystko jest to ładnie posegregowane w tabelkach... Pierw na dni, później godziny, nazwa mapy, wielkość oraz długość... punkt startowy wygląda tak: mam folder z plikami nazwanymi Kod JAKAS_TAM_NAZWA-YYMMDDhhmm-mapa.zip plików jest x ilość. I tyle, z tego ma powstać to co pokazałem na screenshocie, lecz po prostu nie wiem jak się do tego zabrać ![]() Na koniec przypominam: ja nie proszę o cały kod!, tylko opis w punkatach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual filesize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual opendir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual scandir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Dalej sobie poradzisz
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Z drugiej strony kabla Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie wiem ja przy dodawaniu plików zrobił skrypcik co by np. do bazy mysql zapisywał poszczególne informacje, gdzie by była kolumna dzuien miesiaca, miesiąc, rok .... a później sortował je wg. tego co chcess.
Pzodrawiam Ten post edytował raptorx 3.11.2008, 09:03:12 -------------------- PHP & MySQL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, coś o sortowaniu moglibyście napisać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
sortowanie? w mysql oder by + desc i asc tyle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
oO czyli widzę że muszę koniecznie na mysql opierać oO ogólnie to ma być automatyczne w 100% - co np. 20 minut pojawia się nowy plik i w spisie też on jest. A takto chyba crontaba będę musiał oO
Jeszcze pytanie, jak odczytać z nazwy plików odpowiednio parametry? data godzina to bezpośrednio przez $tablica[dana_pozycja] dam, a nazwa_mapy? To ma zmienną długość, myślę że można by było pobrać resztę pliku oraz odciąć z niego .zip, tylko jak to zrobić (nie chodzi mi o usunięcie rozszerzenia). Ten post edytował seba123 4.11.2008, 16:37:25 |
|
|
-Moj_nick- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja bym zrobił to tak:
W mysql utworzył tabelę z takimi polami: id, nazwa_mapy, url_do_mapy, data a dodawać byś mógł przez jakiś prosty formularz. wyswietlanie to tylko pobranie z bazy danych i odpowiednie umieszczenie ich w komórkach tabeli. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:30 |