![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie odnosnie sprawdzania stanow magazynowych w sklepie internetowym. W jaki sposob to najwydajniej rozwiazac? Obecnie mam tak: 1. Z poziomu admina dodaje produkt i wspisuje liczbe produktow 2. Podczas dodawania produkty przez klienta do koszyka sprawdzam czy ilosc produktow nie jest wieksza niz ta w bazie i nie pozwalam wpisac wiecej I tu pojawiaja sie pytania. Czy produkt sciagnac ze stanu w chwili finalizacji zamowienia przez klienta czy w momencie kiedy przyjdzie np przelew itp. czy moze w trakcie dodania do koszyka? Jezeli w trakcie zlozenia zamowienia to co jak klient sie rozmysli itp? Jezeli dopiero po sfinalizowaniu zamowienia to jak to zrobic aby inni klienci mieli dostep do stanu pomniejszonego o ilosc sztuk dostepna w niezrealizowanych zamowieniach? Jezeli w trakcie dodania do koszyka to co jak klient nie dokonczy transakcji? Jak wy rozwiazujecie tego typu zagadnienie bo ja ciagle nie wiem jak to do konca poprawnie i wydajnie rozwiazac:( |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:45 |